Genel

Microsoft’dan Dell’e Kıyak

06.02.2013

Microsoft PC piyasasını korumak için herşeyi yapıyor :)

Bilgisayar üreticisi Dell, özel bir şirket haline gelmek üzere Microsoft ile el sıkıştığını duyurdu. Anlaşmaya göre Microsoft, Dell'e  2 milyar dolar borç verecek. Bu sayede Michael Dell, şirketin hisselerini toplayarak, Dell'in tek sahibi olacak. Başka bir deyişle Dell, artık halka açık değil, özel bir şirket haline gelecek.
 
Dell'in özel bir şirket haline gelmesi, 4 aylık gelir raporlarıyla uğraşmak zorunda kalmayacağı, hissedarların baskısı olmaksızın uzun döneme odaklanabileceği anlamına geliyor. Özel şirkete dönüşmek, Dell'e 24 milyar dolara mal olacak. Dell yönetim kurulu, Pazartesi akşamı anlaşmayı kabul etmiş bulunuyor.
 
Peki bundan sonra ne olacak? Microsoft, sanıldığı gibi Dell'in ortağı ya da hissedarı olmuyor. Beklentiler, Nokia ile yapılan işbirliğinin bir benzerinin, şimdi de Dell ile yapılacağı yönünde. 
 
Microsoft, yaptığı açıklamada Dell'in özel hale gelebilmesi için şirkete 2 milyar dolar borç verdiğini doğruladı ve açıklamalarına şöyle devam etti: "Microsoft, tüm PC ekosisteminin uzun dönemli başarısına bağlıdır ve bu ekosistemin geleceği için büyük yatırımlar yapmaktadır."

Benim anlamadığım bu haberi bomba haber diye yayınlamışlar ne var bunda bu kadar? Disney'in Lucasfilm'i satın aldığı bir dünyada yaşıyoruz :)) Bence Dell'i William Bell satın almalıydı diyorum ve konuyu kapatıyorum :))

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz