Oyun, Spor

PES 2015 İçin İlk Detaylar Geldi

03.07.2014

Evet Konami söz verdiği gibi 3 Temmuz'da PES 2015 ile ilgili ilk detayları yayınladı fakat halen sağlam bir gameplay videosu yayınlamamış olması hafiften kıllandırıyor beni :)

Öncelikle gelecek olan Fifa 15 oyununun PC için Ignite Engine ile olacağı haberi gözleri bir anda Fifa 15'e çevirdi ve ben de dahil birçok oyuncu PES'den önce Fifa'yı oynayacak ve ancak bıktıktan sonra PES'e geçecek. Zaten EA Sports da PC tarafında satışlar düşürmemek ve PES'e son darbeyi vurabilmek için PC'e Ignite Engine'i çıkarıyor yoksa 1-2 sene daha beklerdi next-gen grafiklere geçmek için. 

Yeni bir yapımcı tarafından geliştirilen PES 2015 için platform olarak PS4, Xbox One ve diğer belirtilmiş durumda yani oyunun daha PC'e geleceği bile şaibeli bir durum ama çıkarabileceği kadar platforma çıkarmak isteyecektir Konami çünkü oyunun her türlü satışına ihtiyacı var.

PES 2015'le beraber Master League, online olarak oynanabilecek hatta Konami bazı sanal ürünler de satacak bu yeni oyun modunda. Fifa Ultimate Team olmuş işte senin anlayacağın :)

Yenilenmiş oynanış sistemi, daha duyarlı kontroller, yeni şut sistemi gibi görmeden anlayamayacağımız hatta oynamadan anlayamayacağımız bazı laf salatası yenilikler de mevcut. Şut konusunda sınırsız çeşitlilik olacakmış ve yeni oyunla beraber yeni bir "bire bir mücadele" sistemine de kavuşacağız.

PES 2014'de oyunculardan çok şikayet alan "tepki süresi" 2015'de azaltılmış ve umarım adama dönmüştür. Fifa 14 oynanış hızı konusunda Fifa 13'e nazaran daha yavaşlamıştı ve PES 2014 daha hızlı bir oyundu. Bu sene daha da hızlı bir PES olacak ve Fifa'nın şimdilik gördüğümüz oyun içi videolarında oyun hızı konusunda pek bir değişiklik olmadığını biliyoruz ama bu sonradan değişebilecek bir özellik tabisiki.

"Full Pitch AI" sistemi ile yalnızca topun olduğu değil bütün sahaya yayılmış bir yapay zeka olacakmış. Bu sayede yalnızca rakip değil bizim oyuncularımız da daha akıllı hareket edecekler. Mesela biz ataktayken defans oyuncularımız da mal mal ortada dolanmayacak.

Yeni animasyonlar ile daha gerçekçi bir oyun olacakmış. Aslına bakarsanız PES 2014 oyununu uzaktan seyrederseniz çoğu zaman gerçek maç seyrediyormuşsunuz hissine kapılıyorsunuz. Animasyonlar gerçekten çok akıcı ve güzel oyunda ki bu sanırım Fifa 14'den tek üstün olan özelliği. Bu özelliği koruyup biraz da üstüne bir şeyler katabilirlerse oyun çok tatlı olabilir.

Sonuç olarak Konami tarafından "şu olayı yapamadık kötü oldu" gibi bir açıklama beklenmediğinden dolayı bütün bu anlatılan özellikler pek bir şey ifade etmiyor açıkçası. Konami delikanlı olsaymış da şu özellikleri oyun içi görüntülerle anlatsaymış çok daha iyi olurdu. Bir yandan da daha oyunun çıkmasına en az 2 ay var yani daha geliştirme süresi var adamların elinde. Bakalım sonuç iyi olsun da oynayacak alternatif bir futbol oyunumuz daha olsun. PES 2014 ile baya bir radikal ve bana göre gerekli bir adım attı Konami ve bu sene oturmuş bir oyun çıkarmak zorunda yoksa seneye unutsun bu işi.

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz