Müzik, Yazılım

Winamp Belçika’ya Gitti

15.01.2014

Hayırlı olsun :)

Dijital dünyanın efsane müzik uygulaması Winamp, geçtiğimiz ay internetteki varlığına son vermişti. Belçikalı bir şirket, 15 yıllık yazılıma vefa borcunu ödeyerek Winamp'i AOL'den satın aldığını açıkladı. 

PC çağının yükselişiyle 2000'li yılların vazgeçilmez müzik uygulaması haline gelen Winamp, yeniden hayat buldu. 

Belçika merkezli Radionomy şirketi, dün yaptığı açıklamada Winamp'i AOL şirketinden satın aldığını duyurdu. Radionomy, Winamp'le beraber AOL'nin internet radyo hizmeti Shoutcast'i de bünyesine kattı. 

Radionomy CEO'su Alexandre Saboundjian, "Winamp, milyonlara en iyi müzik çalar fonksiyonunu sunan en bağımsız yazılım" ifadesini kullandı. 

Saboundjian, 'onlime medyanın evrim geçireceği yıllar içinde Winamp'i masa üstü, mobil, araba sistemleri ve çeşitli platformlara bağlanabilen cihazlara uyumlu bir hale getirmek istediklerini' söyledi. 

TechCrunch'ın haberine göre AOL ile Radionomy arasında yapılan anlaşmanın detayları belli değil. Anlaşma kapsamında Radionomy'nin Winamp ve Shoutcast için 5-10 milyon dolar civarında bir ödeme yaptığı, AOL'nin ise Belçikalı firmanın hisselerine ortak olduğu öne sürüldü.

Birinin alacağı belliydi zaten.

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz