İnternet

Internet Yasakları Başladı mı?

14.01.2014

Hadi bakalım sıvamaya başladık mı?

13 Ocak 2014 itibariyle bazı bölgelerdeki Uydunet ve Kablonet kullanıcılarının YouTube'u tıkladıklarında siteye giremedikleri aktarıldı. YouTube'a erişim engellendi mi?

Önceki yıllarda YouTube gibi dünyanın tartışmasız en popüler video paylaşma sitesine erişim engellenmişti. Uzun bir süredir erişim engeli bulunmayan ve DNS, VPN, Proxy gibi alternatif yollar denenmeden normal olarak hizmet veren YouTube sitesi, bugün siteyi tıklayan bazı internet kullanıcılarına bir sürpriz yaşattı.

Uydunet kullanıcıları YouTube'a giremedi

Aktarılan ilk bilgilere göre bazı bölgelerdeki Kablonet ve Uydunet kullanıcıları YouTube'a giremezken Uydunet kullanıcıları, bu durum karşısında müşteri hizmetlerini aradıklarında iki farklı cevapla karşılaştı; bunlardan ilki sitenin teknik bir aksaklık dolayısıyla bazı bölgelerde girilemez durumda olduğu yani hukuki bir nedenle kapatılmadığı şeklindeyken; diğer cevap ise Türk Telekom'dan gelen uyarıyla siteye erişimin kapatıldığı yönündeydi.

Yalnız teknik aksaklık falan söz konusu olamaz çünküm youtube'a girmeye çalıştığında bildiğin "bu siteye erişim mahkeme kararıyla engellenmiştir" yazısı ile karşılaşmış millet. Bu arada uydunet ile kablonet aynı şey.

Edit : Buyrun yeni haberler.

Twitter’da kullanıcıların şikayetlerinin artması üzerine önce TurkNet’in çağrı merkezine ulaştık. TurkNet çağrı merkezinin konuyla ilgili yaptığı açıklamada sitenin mahkeme kararıyla yasaklı olduğu, bazı TurkNet kullanıcılarının hala YouTube’a girebildiği; ancak iki hafta içinde tüm kullanıcıların YouTube’a olan erişiminin kapatılacağı kaydedildi.

UyduNet’in çağrı merkezinden ise daha farklı bir açıklama geldi. Mahkeme kararının gün içinde alındığını ve gün sonuna doğru yasağın kalktığını dile getiren çağrı merkezi yetkilileri YouTube’a gün içinde erişimin sağlanamadığını doğrularken, akşam saatlerinde erişim probleminin ortadan kalktığını dile getirdi.

TTNET ve SuperOnline’a ise henüz böyle bir mahkeme kararı ulaşmış değil ve YouTube’a bu servis sağlayıcıları kullananlar erişebiliyor.

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz