Donanım, İşletim Sistemi

Chrome OS Coştu

27.12.2013

Hemen haberi patlatalım :

Chrome OS işletim sistemli bilgisayarlar, "iş yapmaz" iddialarına inat, gaza bastı geliyor!

Türkiye'de bulunması güç olsa da Google'ın ChromeOS işletim sistemiyle çalışan ekonomik dizüstü PC'leri Chromebook'lar ABD'nin gözdesi olmaya başladı.

Chromebook'ların ABD'de satılan bilgisayarlar arasında yüzde 20 paya yükselmesi, Chromebook'un önlenemeyen yükselişi olarak yorumlanıyor. 2012'de satışları neredeyse yok denecek kadar az olan Chromebook'ların 2013 boyunca bu kadar başarılı bir büyüme göstermesi, rakiplerini de rahatsız ediyor. Acer, Asus, Dell, HP ve Google tarafından üretilen yeni Chromebook'lar, internet odaklı, düşük maliyetli ve üretkenliği arttıran cihazlar olarak tanımlanıyor.

Chromebook'ların bu hızlı yükselişini de rakiplerinden satış çalarak başardığı dikkatlerden kaçmıyor. 2013 boyunca Windows notebook'ların satışında düşüş gözleniyor. Aynı şekilde Apple dizüstü bilgisayarların ve tabletlerin satışında da düşüş olduğu gözden kaçmıyor. Bu pazar payının ise çok daha çekici bir alternatif olarak görünen Chromebook'a gittiği düşünülüyor. Chromebook'un ABD'deki bu başarısını 2014'te tüm dünyaya taşıması bekleniyor.

Yani sıradan bir kullanıcının her türlü işini görecek bir sistem hacı sonuçta ve ucuz mis gibi :)

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz