Teknoloji, Video

Google’ın Skynet Olayları

17.12.2013

Öncelikle birkaç gün öncesinin haberi olan Google'ın, Boston Dynamics şirketini satın alması haberini koyalım :

İnternet dünyasının büyük ismi Google, bildiğiniz üzere robot teknolojileri geliştirmek amacıyla kurulan yeni biriminin başına geçtiğimiz günlerde Andy Rubin'i geçirmiş ve bu doğrultuda son altı ay içerisinde konusunun uzmanı 7 farklı firmayı satın almıştı. Gelen son bilgiye göre Google, ATLAS, WildCat, Big Dog, Petman ve Cheetah gibi üst düzey robot modellerinin altında imzası bulunan Boston Dynamics firmasını da bünyesine kattı. 

Andy Rubin tarafından resmi Twitter hesabında "Gelecek harika görünüyor" şeklinde yorumlanan Boston Dynamics satın alma süreci, firmaya özellikle robot hareket / yürüme kabiliyeti açısından dünyanın en gelişmiş sistemlerine erişim imkanı sağlayacak. Boston Dynamics'in ABD ordusu ile yaptığı mevcut anlaşmalara sadık kalacağı ancak ilerleye süreçte bu tarz askeri konulara girmeyeceği belirtilen Google'ın, robot teknolojileri için satın aldığı sekizinci şirkete ne kadar ödeme yaptığı ise açıklamadı. 

Yaptığı yatırımlar ile gelecek robot teknolojilerine ne kadar fazla önem verdiğini gözler önüne seren Google, öyle görünüyor ki internette olduğu gibi robot dünyasında da bir numaralı isimler arasında yer alacak ve robotları ticari anlamda hayatımıza daha fazla oranda sokmaya çalışacak.

Yani mobil işletim sisteminin adı bile Android olan bir firmadan da bu beklenirdi tabisi. İşte bu haberden sonra Google'ın gelecekte Skynet olacağı geyikleri yapılmaya başlandı. Bilmeyenler için Skynet, Terminator filmlerinde ordunun geliştirdiği ama daha sonra başına buyruk davranmaya başlayan yapay zeka sistemi ve sapıttıktan sonra insanlığı yok etmek üzere Terminator modellerini ureten sistem.

İşte Boston Dynamics'in teknoloji demosu :

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz