Donanım, Oyun, Video

Steam Box Olayları

12.03.2013

Hadi bakalım Steam Box geliyor gençler :

CES 2013 etkinliğinde Xi3 ve Valve firmalarının birlikte açıklama yaparak duyurdukları, oyun severlerin deyimiyle "Steam Box" Xi3 Piston ön siparişe açıldı.

Steam'in Linux'e verdiği destek ve Android'in konsollara girmesiyle beraber konsol dünyasında işler iyiden iyiye kızışmaya başladı.

Oyun konsollarının arenasında XBox ve PlayStation'ın yeni nesil ürünlerinin yanı sıra, konsol piyasaya yeni girecek ürünlerin de pazarı kızıştırdığı bir gerçek.

Dedikodusu dolaşan yeni ürünlerin başında gelen Steam Box, CES 2013'de Xi3 ve Valve'in birlikte yaptığı açıklamayla kesinlik kazanmıştı.

Her ne kadar o zaman yapılan açıklamada "Steam Box" kullanılmış olmasa da oyun severler Xi3'ün üreteceği bu konsolu Steam Box olarak adlandırıyordu ancak Xi3, Texas'da düzenlenen SXSW'de Steam platformunun Big Picture modu için optimize edilmiş ilk oyun sistemi Xi3 Piston'ı duyurdu.

3 farklı opsiyon ile satışa sunulan üründe standart olarak 128 GB SSD bulunuyor ve ürünün diğer satış opsiyonları bu diskin 256 GB ya da 512 GB olması ile oluşuyor. 3.2 GHz 4 çekirdekli AMD R464 işlemcisinden güç alan Piston, ayrıca 8 GB RAM ve Radeon 7000 serisi grafik işlemciye sahip ancak ürünün diğer donanım özellikleri ile ilgili yapılmış başka bir açıklama yok.

SXSW etkinliği dolayısıyla önümüzdeki pazar gününe kadar 100 Dolar indirim ile satılacak olan ürünün 128 GB SSD'ye sahip standart modelinin satış fiyatı ise 899.99 Dolar. Ürünün fiyatı daha sonra 999.99 Dolar'a yükselecek. Ürünün piyasaya sürülme tarihi olarak ise 2013 Holiday Season yani 2013 yılı sonunu hedefleyen Xi3, Piston ile bu yıl içerisinde oyun severlerin karşısına çıkacak PlayStation 4 ve yeni XBox ile yarışmaya çalışacak.

Son bir not olarak ürünün standart olarak Windows ile satışa sürüleceğini ama x86 tabanlı işletim sistemlerini kullabileceğini belirtelim.

Walla adamlar bildiğin PC'i oyun konsolu kıvamında satacaklar hacı ve benim aklımda şu soru var "neden laptop almak yerine bunu alayım?" :)

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz