Genel, İnternet

Wikileaks 2013’de Coşacak

28.12.2012

Habere bakele :

Geçtiğimiz Haziran ayında İngiltere'deki hapis tutulduğu evden kaçıp Londra'nın Ekvador büyükelçiliğine sığınan Julian Assange, önemli açıklamalarda bulundu. Büyükelçilik binasının balkonundan, büyük çoğunluğunu destekçileri ve gazetecilerin oluşturduğu 200 kişilik gruba konuşan Assange, 2013 yılında bütün ülkeleri ilgilendiren 1 milyonun üzerinde belgeyi Wikileaks üzerinden yayımlayacaklarını belirtti.
 
Wikileaks kurucusu, bu süre zarfında sınır dışı edilme ihtimaline karşı, Ekvador büyükelçiliğinde kalmaya devam edecek. İsveç'e gönderilmesi durumunda kendisini, yargılanmak üzere 2 tecavüz davası bekleyen Assange, kendi ülkesi Avustralya'ya da veryansın etti: "Bu ahlak dışı iddialar geri çekilmedikçe ve Avustralya Hükümeti de özgür gazeticiliği ve Wikileaks'i savunmak için bir şeyler yapmadıkça burada kalmak zorundayım."
 
Assange, sığınma talebini geri çevirmeyen ve kendisini 6 aydır elçilikte ağırlayan Ekvador Hükümeti'ne bir kez daha teşekkür etti: "Bu binaya adım atalı 6 ay oldu ve burası artık benim evim, ofisim ve sığınağım haline geldi. Burada özgürce konuşma hakkına sahip olduğum için son derece mutluyum."
 
Assange'ı dinleyen grubun ellerinde, üzerinde "Assange'a Özgürlük" ve "ABD Assange'ı rahat bırak!" yazılı pankartlar göze çarptı.

İyi oluyor böyle ya çok heyecanlı :)

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz