İşletim Sistemi

Slax Geri Döndü

26.12.2012

Teheeey benim zamanında Greenie Linux'ü yapmak için kullandığım temel sistem olan Slax Linux yeniden aktif hale geçmiş. Buyrun haber :

Dört yıldır sesi soluğu çıkmayan Linux dağıtımı "Damn Small Linux"un Ağustos ayında geri dönmesi, Linux severleri heyecanlandırmıştı. Ve şimdi de diğer bir dağıtım, Slax Linux geri döndü...
 
Üç yıldır yenilenmeyen Slax Linux, hafta başında 7.0 sürümüne yükseltldi. Slax'ın resmi internet sitesinden yapılan açıklamada durum şöyle dile getiriliyor: "Slax sürüm 7.0, bir diğer değişle Green Horn'u sizlere sunmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Üç yıllık sessizliğin ardından Slax hayatına kaldığı yerden devam ediyor; hem de daha önce olmadığı kadar güçlü bir şekilde..."
 
Slax, Slackware Linux üzerinden, CD'den çalıştırılabilir bir kullanıcı arabirimi tasarımı ve aynı zamanda sistemin tüm kurtarma işlerini yapmasına imkan tanıyan bir araç. Sistemin 7.0 sürümü ise içerisinde, "KDE4 desktop" ve "the GCC" gibi birçok farklı yeni özellik barındırıyor. Tüm bu yeniliklerse sadece 210MB'lık dosya boyutuna sahip. Tamamen ücretsiz olan dağıtım, istenildiği taktirde 16GB'lık özel Slax flash disket içerisinde 25 dolar karşılığı da temin edilebiliyor.

İstediğiniz modulleri belirleyip kendi özelleştirmelerinizi yaptıktan sonra dağıtılabilir hale getirebildiğiniz Slax Linux'u kesin denemelisiniz ;)

http://www.slax.org

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz