İnternet

Ways Olaya Bak Hele

25.06.2011

Way anasını, Sony Playstaion Network'u hackleyen ve milyonlarca kullanıcının hesap bilgilerini çalan LulzSec grubunu yönetme suçundan 19 yaşında bir veledi gözaltına almışlar. Haberi aynen araking :

Milyonlarca Sony PlayStation kullanıcısının hesap bilgilerini çaldığı öne sürülen, ABD Merkezi Haberalma Örgütü’nün (CIA) sitesine saldırı düzenlemekle suçlanan 19 yaşındaki Cleary’nin üssü annesiyle yaşadığı evin küçük odasıymış...

‘Odadan çıkmazdı’
İngiltere’de 19 yaşında bir genç, Sony, Nintendo, ABD Senatosu hatta CIA’in sitesine siber saldırı düzenleyen LulzSec adlı hacker grubunu yönetme suçundan gözaltına alındı.

Ülkenin Essex bölgesinde yaşayan Ryan Cleary’nin İngiliz Ciddi Organize Suçlarla Mücadele Ajansı’nı da (SOCA) hackleyen kişi olduğu iddia edildi. Geçtiğimiz günlerde 77 milyon Sony PlayStation kullanıcısının hesap bilgilerini çaldığı öne sürülen genç, annesiyle birlikte küçük bir evde yaşıyor. 

Annesi Rita’nın “odasından neredeyse hiç çıkmazdı” dediği Cleary, tüm saldırıları oradan yönetiyor.

Dedektifler: Çok zeki
İngiliz Daily Mail gazetesine konuşan Cleary’nin annesi Rita iki kez okuldan atılan oğlu için “Bilgisayara tutkundu. 

Ne yaptığını sorduğumda ise bana ‘Tanrı’nın işini yapıyorum’ diyordu. 

Haftada bir kez odasına giriyordum o da sadece temizlemek için. Zaten agorafobisi vardı yani dışarıya çıkmaya korkuyordu. 

Bir kez bilgisayarı almak istedim ama beni bileklerini kesmekle tehdit etti” dedi. 

Anne Rita oğlunun Noel tatilinden bu yana evden hiç çıkmadığını belirtti. Dedektiflerin çok zeki olduğunu söylediği Cleary, İngiliz polisinin elektronik suç bölümü uzmanları tarafından yakalandı. Cleary’nin gözaltına alınmasına rağmen LulzSec önceki gün Brezilya’nın hükümet sitelerine saldırı düzenledi.

Ulen bu çocuklar tepemize çıktı walla ne olacak halimiz belli değil artık :)

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz