Oyun

PS3’de Kopya Oyun!

04.01.2010

Eveeet yeni yılın ilk iş gününde sakin sakin takılırken Krokiller kardeşimden gelen bir haberle muhabbetin kralı açıldı :))

Şu adreste detaylarını bulabileceğiniz (http://www.maxconsole.net/?mode=news&newsid=38204) konu şöyle :

Konunun özü PS3'ün kopya oyun oynatabilmesi... Baştan söyleyelim bu sistem bütün oyunlarda çalışmıyor bazı oyunları test etmiş adamlar mesela  pes 2008, killzone2 ve burnout paradise oyunları çalışıyormuş.

Kopya oyun çalıştırabilmek için öncelikle Motorstorm denen oyunu alıyorsunuz güzelinden. Ondan sonra Kopyalamak istediğiniz oyunun Bluray okuyucusu olan bir PC'e veya PS3'e Ubuntu içinde Virtual Machine üzerinde XP kurarak Clone CD programı ile "Protected PC Game" olarak imajını (ISO) çıkarıyorsunuz. Bu imaj dosyasını DVD'e sığıyorsa DVD'e yazarak sığmıyorsa da "keşke Bluray Writer'ım olsaydı" diyerek 1X hızında yazıyorsunuz. Ondan sonraaa Motorstorm oyununu PS3'e yerleştiriyorsunuz ve oyun yüklenmeye başladığı zaman oyunu çıkarıp kopya oyunu koyuyorsunuz ve tadaaaaa!!! :)

Baya zahmetli bir olay ve Krokiller'la ortak görüşümüz bu olayın yeni firmware update'inde Sony tarafından yamalanacak olması yani bence kısa bir zamanınız var bu işin tadını çıkarabilmeniz için :) Kesin olan birşey var ki Motorstorm oyununun satışları deli artacak :))

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz