Müzik

Unirock Forever!

23.06.2008

Kimsenin zoruna gitmesin haftasonu Unirock Festivalindeydim :) Hastası olduğum grupları Parkorman gibi kaliteli bir mekanda seyretmenin haklı gururunu yaşadım ve sizlerle paylaşayım hemen :)

Cuma gecesi Opeth :

Arkadaşlarla buluşup Opeth'e gidecektik ve kocaman bir organizasyon mallığı ile karşılaştık :) Ben arkadaşlara bilet ayarlamıştım beraber girecektik bunlar benden önce gitmişler "Emre seni bekliyoruz" dediler. Neyse ben gittim mekana kapıda 10 kişi falan ancak var bunlar yok ortamda açtım telefon dedim "neredesiniz?" ... "içerdeyiz" dediler :)) "nasıl oldu o iş?" dedim. Bunlar kapıdan girmişler bir şey sormak için görevlilerden birine yanaşmışlar. Görevli demiş "kombine mi?"... evet demişler ve görevli kombine bilekliği geçirmiş bunların bileklerine :)))) Tam bir rezalet gerçekten :)

Neyse ben de girdim sonrasında içeriye ve Opeth konseri başladı. Bir yandan da arka tarafta dev ekranda Türkiye - Hırvatistan Avrupa Kupası maçı var. Opeth orada döktürüyor benim bazen gözüm maçı seyredenlere gidiyor kulağım orada falan :) Maç uzadı falan konsantrasyon eksiği ile konseri dinledim ama Opeth de ne döktürdü be kardeşim. Ben bir şarkıda bu kadar ritim değiştiren başka bir grup görmedim. 3/4 başlıyor aksak devam ediyor hop 2/4 3/4 aksak falan bi 9/8'lik çalmadı adamlar :)))) "Abe çalın da atalım göbecikleri" dedim ama yine de çalmadılar :) Tek kelime ile bir "resital" sundu adamlar helal olsun diyorum. Son şarkıdan bir önceki şarkı da "In My Time Of Need" di ona da ayrı hastayımdır :) Ayrıca giriş şarkısı olarak "Demon Of The Fall" çaldılar ki koptum hemen konserin başında. Gol olduğu zaman "goooool" sesi konseri bastırdı millet maçın izlendiği mekana falan koşturmaya başladı ilginç görüntülerdi :) Maçı kazandıktan sonra da "Türkiye Türkiye" sesleri konseri inletti :) Dedim acaba Opeth Helldorado bozması olan "haydii zaferee Türkiyee" falan bi çalar mı ama çalmadılar :))))

Cumartesi Gecesi Pentagram + Testament :

Arkadaşlar cuma gecesi kombine bilekliklerini kaptıkları için rahat bir şekilde takılabilirlerdi ve Emre artık tek başınaydı :) Orphaned Land grubunun sondan 3. şarkısı çalarkene ben konser mekanına vardım efenim. Son 2 şarkıyı da çok dikkatli dinlemeden geçtikten sonra Kukele nickli İzmir'den gelen arkadaşımla buluştum biraz sohbet falan takıldık. Sonra Pentagram konserinden önceki arada diğer arkadaşlarım geldi konser ortamına onları buldum oturdum çimlere. Tüm alan yapay çim bu arada bi acaip hisler falan :) Pentagram'ı daha önce Balans'da izlemiştim ve ses sisteminden nefret etmiştim ama Parkorman'a hakkaten güzel sistem döşemişler helal olsun. Gerçek Pentagram neymiş orada anladım sonunda. Adamlar çok güzel çaldılar coşturdular bizi söyledik hepberaber "bu dünyada gördüklerinin hepsi bir hepsi haktan... :)" Konser mekanından çıkıp tekrar girememe gibi salak bir handikapımız mevcuttu (içeride yiyecek içecekten sokabilmek adına) ama biz çok uzun süreliğine gitmediğimizden içeride bir kaç bira ile idare ettik (bira 6 YTL'ydi) dışarı çıkmamıza gerek kalmadı. Efenim Pentagram'dan sonra Testament çıktı ki yeni albümden "F.E.A.R." şarkısı ile aldılar milleti niravana'yı tokatlayıp getirdiler :) Olmaz böyle bir performans.  Yeni davulcu "Paul Bostaph" gruba çok şey katmış. Eski slayer davulcusu olduğu çok belli adamın ki Lombardo'ya oldukça yakın çalıyor herifçoğlu :) Chuck Billy'nin sahne performansı da manyak olunca adamlar dayak atmış gibi metal çaldılar tek kelimeyle süper bir konserdi.

Pazar gecesi de Dark Tranquillity vardı lakin ailem İstanbul'da Dark için onlarla ilgilenmemezlik yapamam :)

Sonuç olarak güzel bir sahne güzel bir mekan ve güzel gruplar olunca gayet sıkı bir metal müzik ziyafeti oldu benim için. Sarhoş ve mal bir elemanın Testament konseri sırasında arkadaşlara karşı biraz huzursuzluk çıkarması dışında ters bir şey olmadı.

Metallica konserine de gidecez gibi bakalım hadi hayırlısı :)











Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz