Fotoğraf, Müzik, Video

Mike Oldfield

31.05.2010

Abi ben bunca zamandır (yıllardır!) nasıl oldu da böyle bir yazı yazmadım? Bu kadar hastası olduğum bir müzisyen blog'umda yalnızca bir yazının içinde espiri niteliğinde geçiyor! :)

O zaman yazma zamanı gelmiş hacılar buyrunuz Mike Oldfield : 

Vakti zamanında deli gibi enstrümental, new-age falan dinleyen bir şahıstım (halen dinlerim ama o zamanlar deliydim :) Bu new-age müzik tarzının babalarından biri de Mike Oldfield'dı ve birkaç albümü vardı bende. Özellikle "Songs Of Distant Earth" albümü hem benim hem de Krokiller için tapılan bir albüm olmuştur. Hatta bu albümü Mike Oldfield'ın okuduğu aynı isimli Arthur C. Clarke kitabından etkilendiği için yaptığını öğrenince gidip kitabı alıp ben de okumuştum (ama o kadar etkilenmemiştim :)

Mike Oldfield asıl olarak 80'ler döneminde "Moonlight Shadow" gibi parçalarla ünlü olmuş bir isim. İlginçtir ki Moonlight Shadow'u "Maggie Reilly" söylemesine rağmen "Mike Oldfield - Moonlight Shadow" olarak geçer. Bizde görülmüş şey değildir :) Neyse hacılar bu Oldfield amca zamanında ufak tefek new-age olaylarına bulaşmış ama insanlık buna henüz tam olarak hazır değil diye döneme göre parçalara daha çok önem vermiştir. Yalnız albümlere dikkat edilirse zaman zaman kendi tarzında albümler çıkardığı, zaman zaman da piyasaya yönelik albümler çıkardığı görülür.

Mike abimizin en sevdiğim özelliklerinden biri de son dönemde FL Studio programını kullanıyor olmasıdır :) Tabi adamın sistemi hayvani olduğu için bu programı kullanması ona çok daha zevkli bir olay ama FL Studio ile müzik yaparken "way be Mike Abim de bunu kullanıyor" dediğim zamanlar oluyor :)) Yalnız FL Studio bir yana Mike Oldfield'ın çalmadığı enstrüman yok gibi birşey. Aşağıdaki resimden de görebileceğiniz üzere abimiz biraz rahatsız (evet evet hepsini çalıyor :) Tabi en iyi çaldığı enstrüman kesinlikle gitar ;)

90'lı yılların sonlarında babam Fransa'da görev yaparken Audio CD olayı böyle en kral zamanlarını yaşıyordu ve babam da Türkiye'ye gelişlerinde CD'ler falan getiriyordu Fransa'dan aldığı. Ben de gelen "Synthesizer Hits" CD'lerini deli gibi dinlerdim. Bu CD'lerden birinde "The Exorcist" filminin ana müziği vardı. Ben baya bir zaman dinledikten sonra birgün bu CD'nin Track List'ini okurken bu parçayı Mike Oldfield'ın yapmış olduğunu gördüm ve "ohaa" dediğimi hatırlıyorum. Daha sonra Mike Oldfield'ın bu film müziği olan "Tubular Bells" ile çıkış yaptığını ve bir nevi konsepti olduğunu öğrendim :)

İşte böyle mikemmel biri bu Mike Oldfield :) Siz de dinleyin adam olun. Aaa bak aklıma ne geldi zamanında Ati'de de "Elements" albümü vardı bu abimizin. Demek ki yalnız ben değil herkes hasta kendisine :))

Şu parçaları edininiz : 

- Let There Be Light
- Embers
- Moonlight Shadow
- Crystal Clear
- To France
- The Song Of The Sun
- The Voyager
- Muse
- Misty
- Sentinel
- Innocent
- Crime Of Passion
- Man In The Rain 

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz