Genel, Kişisel, Oyun, Programlama

Hayattan kısa kısa…

19.03.2008

Adobe AIR ile uygulama geliştirmeye çalışıyorum... sistemin klasik exe yapmaktan ne farkı var halen anlamış değilim. Aynı tas aynı hamam ben Director'un b.kunu yiyim diyorum AIR teknolojisi karşısında :) Bu arada Adobe Director 11 yakında çıkıyor hastasıyız ailecek. Javascript desteğini bu sefer tam olarak verdikleri söyleniyor bakalım hadi hayırlısı.

Blogumun tasarımıyla biraz oynadım. BlogEngine.Net gerçekten çok rahat ayarlanabilen bir altyapı herkese tavsiye ederim :) Yalnız az da olsa .NET bilmeniz gerekmekte heryere rahatlıkla bulaşabilmeniz için.

VMware ile Ubuntu'nun yedek dosyasını geri dönmeyi denedim bir işe yaramadı :) Demek ki kendime güzel bir ghost imajı almam gerekecek buradan böyle de duyuralım :) Bu arada VMware hastası olunacak bir program onu da kullanmalı her Türk genci :)

Microsoft Silverlight'i da denemek lazım bir ara... Lakin hem Flex ile AIR geliştirmek olsun hem de Silverlight geliştirmek olsun hep code tabanlı yapılan işlemler. Yok XML falan... Flash'ın rahatlığı yok bunlarda kardeşim! AIR'i bile flash ile geliştiriyorum walla üstüne tanımam :)

FL Studio 8 çıkmış ama artık makine kaldırmıyor be kardeşim Mike Oldfield mıyım ben :)

Bugün The Mist filmini alıp seyrederim diyorum ben...

"Grappler Baki" isminde eskiden elimize Animated Movie'si geçmiş bir anime vardı. Onun 2 sezon tüm bölümlerini çektim ilk sezonu da seyrettim. Bence gayet eğlenceli bir anime olmuş izlenir. Lakin 2. sezonda adamlar animasyonlara falan daha az özenmişler saygımı kaybettiler sezonu da bitirmedim :) Ama Baki'nin babası ile mücadelesini de merak etmiyor değilim :)

PSP'de bu aralar Tekken Dark Ressurection'dan başka bir şey oynamıyorum. Oyun çıksın diye bekliyorum artık :) Bi kaç hafta sonra Indiana Jones the Original Adventures çıkacak onu merakla beklemekteyim :) Bu arada PSP'de şimdiye kadar oynadığım en iyi oyun bir çok kişiyi şaşırtacak ama "Puzzle Quest" :) Abicim bir oyunda her türlü eğlence olur mu ya başlayınca bırakamıyorsunuz ve eşşek gibi uzun bir oyun. Oyunun yalnızca konusu bitiyor zaten kendisi bitmiyor. Oyunun PC versionu da var bu arada tavsiye ederim.

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz