Donanım, Teknoloji

Raspberry Pi’ye Sağlam Rakip Geldi, HummingBoard

05.07.2014

Bir eğitim projesinden dünyanın en ucuz ve en compact bilgisayarı haline dönüşen Raspberry Pi, 3 milyondan fazla satış yapınca bu alanda alternatifler çıkmaya başladı.

SolidRun tarafından geliştirilen HummingBoard (Humming Bird yani Sinekkuşu'nu modifiye etmişler isimde) çok sağlam bir alternatif olarak çıkmış durumda. Raspberry Pi kutularının çoğu ile uyumlu olan HummingBoard, daha güçlü işlemcilere sahip ve ram ile işlemciler 3 ayrı konfigürasyona sahip. HummingBoard-i1, HummingBoard-i2 ve HummingBoard-i2eX modellerinden seçim yapabiliyorsunuz ve bu modellerin özellikleri şöyle :

HummingBoard-i1 modelinde Cortex-A9 tabanlı 1GHz saat hızında çalışan tek çekirdekli bir işlemci yer alırken, Vivante GC880 alt seviye grafik birimi ve 512MB 800MHz DDR3 RAM yanına yerleşiyor. HummingBoard-i2 modelinde işlemci çift çekirdekli hale gelirken RAM de 1GB oluyor.

HummingBoard-i2eX ise çift çekirdekli işlemci yanında 1GB RAM 1066MHz frekans değerine sahip ve grafik birimi de Vivanta GC2000 ile orta seviyeye yükselmiş. Bu modelde kızılötesi alıcı, mSATA 2 3Gpbs gibi ekstra özellikler mevcut.

Tüm modellerde standart olarak microSD yuvası, HDMI 1.4 girişi, ethernet ve 2 adet USB 2.0 bağlantısı geliyor. Ayrıca güç adaptörü de yanında geliyor.

Bir çok Linux dağıtımını kullanabildiğiniz HummingBoard kesinlikle alınası bir cihaz ve ben de bulursam alıcam en yakın zamanda. Raspberry Pi'e göre daha pahalı olan sistem 50$, 75$ ve 100$ fiyat etiketleriyle satışa çıkmış durumda (tabi ki Amerika fiyatları)

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz