Spor

Doğu’da Şampiyon Miami Heat

31.05.2014

Eveeet dün gece Miami Heat'in Indiana Pacers'a resmen tecavüz ettiği 6. maç sonucunda Miami Heat 2014 NBA Finalleri'ne adını yazdıran ilk isim oldu. Indiana Pacers maça iyi başladıysa da ilk çeyrekte bir anda 13 sayı bulup sonra bu sayıyla çeyreği bitirdi :)

Zaten serinin 5. maçında Miami 3-1 önde diye hakemler "bu maçı Indiana alsın seriye heyecan gelsin" dediler ve bariz bir şekilde Indiana lehine yönettiler maçı bence ama hakemlerin de yapabilecekleri bu kadardı işte.

Ben bütün sezon boyunca anlayamadım abi Indiana Pacers'ı zaten. Adamlar Türkiye Milli Futbol takımı gibi (basketbol takımı da öyle aslında) her maça ortada çıkıyorlar. Karşılarında Milwaukee Bucks da olsa San Antonio Spurs de olsa maç ortada arkadaş. Fark atıp kazanabilirler de, başabaş geçebilir de, farklı yenilebilirler de hepsi mümkün Indiana Pacers için. Aslında takıma baktığın ilk 5 oyuncunun hepsi de mevkilerinde iyi oyuncular, hepsi de maçı çevirebilecek yetenekte oyuncular ama yok yani istikrar denen şeyin yanından bile geçmiyorlar.

Miami Heat tarafında da artık oturmuş bir sistem var. LeBron James zaten artık kendisini kanıtladı diyecek bir şey yok adama ama bu sene en büyük eksiği olan mental olarak kolay yaralanma olayını da aşmış görünüyor ve daha stabil bir oyun sergiliyor. LeBron'dan ziyade Dwyane Wade bu sene çok iyi şut atıyor hacı. Adam kariyerinde kalan birkaç senede şutu olmassa değerinin düşeceğinin farkında ve buna göre çalışıyor bariz bir şekilde. Eski hızı ve atletizmi yok ve olamaz da zaten insandan bahsediyorsak ve hücumda iyi olarak kalmak istiyorsan geriye bir tek şut kalıyor (bkz Paul Pierce).

Bu gece San Antonio Spurs - Oklahoma City Thunder serisinin 6. maçı var bakalım o maç nasıl geçecek. San Antonio makineye bağladığı zaman kesinlikle durdurulamıyor ama Thunder da acaip bir şekilde dehşet bir hücum gücüne sahip abi, adamlar ne kadar yerse yesin atıyorlar mutlaka bir şekilde.

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz