Oyun, Programlama, Yazılım

CryENGINE Steam’de

29.05.2014

Hadi bakalım bir oyun motoru almadığımız kalmıştı Steam'den :)

Crytek'in ödüllü teknolojisi CryENGINE, bugünden itibaren sadece Steam platformu üzerinden ve aylık abonelikle geliştiricilerin kullanımına açıldı. Bu sayede üstün özelliklere sahip CryENGINE, gelir paylaşımsız olarak her yerden ulaşılabilir olacak. Çoğunluğu bağımsız geliştiricilerden oluşan Türk oyun sektörü için de, bu gelişmenin daha kaliteli oyunların çıkmasında önemli bir rol oynaması bekleniyor. CryENGINE teknolojisinin bir servis olarak kullanılabilmesini sağlayan Engine-as-a-Service (Oyun Motoru Hizmetleri) programının bir parçası olarak Crytek, Steam'de yer alan oyunculara ve geliştiricilere CryENGINE'in PC için tüm özelliklerini hiçbir telif hakkı gözetmeksizin, aylık abonelik bedeli olan 9.90$ karşılığında sunacak.

Crytek İş Geliştirme Direktörü Carl Jones'un konuyla ilgili açıklaması şöyle: "CryENGINE'ın aylık abonelik sistemini kurgularken tek hedefimiz, bunun bağımsız geliştiricilere yönelik olmasıydı. Şu an Steam, oyun geliştirmek ve oyunlarını büyük bir kitleye anında sunmak isteyen geliştiriciler için en doğru platform. Üstelik bu işleyiş, Oyun Motoru Hizmetleri vizyonumuzla da örtüşüyor. Bu önemli iş birliğinin duyurusuyla birlikte, ilk defa tam teşekküllü bir oyun motorunu, üstelik herhangi bir PC oyununu ortaya çıkarmaya yetecek kadar yeterli kaynak koduyla Steam'e getirmiş oluyoruz. Böylelikle bağımsız geliştiricilere, aynı ekosistem içinde son imkanlarla donatılmış bir teknolojinin yanı sıra isterlerse oyunlarını yayımlayabilme olanağı sağlıyoruz. Telif haklarını ortadan kaldırarak, herkes için en iyi çözümün CryENGINE olduğunu göstermek ve Steam platformu ile geliştiricilerin yaratıcı fikirlerini hayata geçirmelerine ön ayak olmak istiyoruz."

Valve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Doug Lombardi'nin açıklamasıysa şöyle: "CryENGINE'in gücü bizim yayıncılık imkanlarımızla birleştiğinde, oyun geliştirmek ve yayımlamak, Steam topluluğu ve Steam Workshop sayesinde artık çok daha kolay ve etkili olacak. Bu teknolojinin platformumuzda yer alacak olması bizim için beklentilerimizle örtüşen çok büyük bir değer; Steam'deki geliştiricilerin sahiplenmesiyle onların yetenekli ellerinde çok daha büyük bir amaca hizmet edecek."

CryENGINE hizmetini alanlar, yeni özelliklere yönelik gelecek güncellemelerle CryENGINE'in her zaman en son versiyonuna ulaşabilecekler. Crytek'in Xbox One çıkış oyunu olan Ryse: Son of Rome'un arkasındaki güçlü render teknolojisi, C++ ve LUA API arayüzleri ile farklı oyun türleri için geliştirilmiş demo haritalar ve objeler, CryENGINE kullanıcılarının parmaklarının ucunda olacak. CryENGINE'a www.steampowered.com adresinden üzerinden abone olabilir ve Crytek'in bu teknolojisi hakkında www.cryengine.com adresinden detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

Bu kadar şeyden sonra yapın artık bir oyun be :) Ha yok ben Unity kullanacam diyorsanız ona da lafım yok hacı :)

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz