Spor

NBA 2016 – 2017 Sezonu Giriş Raporu

14.08.2016

Evet hacılar bu sene baya sağlam değişiklikler oldu NBA takımlarında ve bu yüzden şöyle bir toparlama yazısı şart oldu :)

26 Ekim 2016 tarihinde New York Knicks - Cleveland Cavaliers ve San Antonio Spurs - Golden State Warriors maçları ile süper bir başlangıç yapacak olan NBA 2016 - 2017 sezonunda kapışacak 30 NBA takımını, takımların genel oyuncu rating sıralamasına göre (yurtdışından bir sitenin yaptığı sıralama ben yapmadım) sondan başa doğru inceliyoruz. Ayrıca takımların ilk beşleri de cabası :)

30. Philadelphia 76ers
İlk Beş: Sergio Rodriguez, Gerald Henderson, Robert Covington, Ben Simmons, Jahlil Okafor

Philadelphia, bu sene Real Madrid'den Sergio Rodriguez'i kaptı ve bu seneki draft'ın 1 numarası olan Ben Simmons'ı kadrosuna ekledi. Özellikle geleceğin super star'larından biri olması beklenen Ben Simmons'ın (small forward) neler yapacağını merak ediyorum.

29. Brooklyn Nets
İlk Beş: Jeremy Lin, Bojan Bogdanovic, Rondae Hollis-Jefferson, Luis Scola, Brook Lopez

Jeremy Lin'in 1 sene parlayan yıldızının sönmesi ve Brook Lopez gibi bir oyuncunun buralarda harcanması sebebiyle kendisine pek şans vermediğim Brooklyn, bakalım bu sene neler yapacak.

28. Los Angeles Lakers
İlk Beş: D'Angelo Russell, Jordan Clarkson, Luol Deng, Julius Randle, Timofey Mozgov

Bu sene takımın koçu olarak, önceki sene Golden State'in yardımcı koçluğu görevini yapan Luke Walton ile anlaşan Lakers, genç takımına deneyimli Luol Deng'i ve Timofey Mozgov'u ekledi. Ben şahsen bu sene bir kıpırdanma bekliyorum Lakers'tan.

Bu arada bu seneki draft'ın 2. sırasından gelen Brandon Ingram (small forward), Ben Simmons gibi bir super star adayı olarak görülüyor.

27. Sacramento Kings
İlk Beş: Darren Collison, Arron Afflalo, Rudy Gay, Willie Cauley-Stein, DeMarcus Cousins

DeMarcus Cousins ve Rudy Gay gibi yıldız oyuncu olmanın eşiğinde olan oyunculara sahip olan Sacramento, bu sene her şeyi yapabilecek durumda.

26. Phoenix Suns
İlk Beş: Brandon Knight, Eric Bledsoe, Jared Dudley, Alex Len, Tyson Chandler

Açıkçası heyecan verici bir kadroya sahip olmayan Phoenix Suns, Eric Bledsoe ve Brandon Knight gibi iki iyi oyun kurucuya sahip ama kalanlar sağlam olmadıkça ne işe yarar? :)

25. Orlando Magic
İlk Beş: Elfrid Payton, Evan Fournier, Aaron Gordon, Serge Ibaka, Nikola Vucevic

Bu sene kadrosuna Serge Ibaka gibi sağlam bir power forward'ı ekleyen Orlando, smaç yarışmasından sonra sönen Aaron Gordon'ı tekrar canlandırabilirse bir şeyler yapabilir. Nikola Vucevic'in de iyi yolda ilerlediğini unutmamak gerek tabi.

24. New Orleans Pelicans
İlk Beş: Jrue Holiday, Tyreke Evans, Solomon Hill, Anthony Davis, Omer Asik

Ömer Aşık'ın yuvaya dönmesi ile pota altını güçlendiren New Orleans, artık iyice deneyim kazanmış olan super yıldızı Anthony Davis ve gayet iyi bir oyun kurucu olan Jrue Holiday ile her şeyi yapabilecek bir takım.

23. Milwaukee Bucks
İlk Beş: Matthew Dellavedova, Khris Middleton, Giannis Antetokounmpo, Jabari Parker, Greg Monroe

Şahsen kendisinden çok şey beklediğim Giannis Antetokounmpo'ya sahip olan Milwaukee, ne yazık ki takımın diğer parçalarının çok parlak olmamasından dolayı çok şey beklemediğim bir takım.

22. Denver Nuggets
İlk Beş: Emmanuel Mudiay, Gary Harris, Danilo Gallinari, Kenneth Faried, Nikola Jokic

Aslında hiç fena bir takıma sahip olmayan Denver, Danilo Gallinari gibi yetenekli bir oyuncuya ve Kenneth Faried gibi bir savaşçıya sahip ama yine de ligin ortalarında kalacağını düşünüyorum.

21. Miami Heat
İlk Beş: Goran Dragic, Tyler Johnson, Justise Winslow, Chris Bosh, Hassan Whiteside

Miami Heat için bu sene oyuncular konusunda "bozguna uğradı" diyebiliriz. Öncelikle takımın yıldızı Dwyane Wade'in Chicago'ya gidişi ile sağlam bir tokat yediler. Luol Deng'i Lakers'a kaptırdılar ve neredeyse geleceği gayet parlak görünen Hassan Whiteside da gidiyordu ama Whiteside'ı 4 senelik 98 milyon dolara tutmayı başardılar. Tabi bu durum takımın finans gücünü de baya bir zorlamış durumda.

20. Charlotte Hornets
İlk Beş: Kemba Walker, Nicolas Batum, Michael Kidd-Gilchrist, Marvin Williams, Roy Hibbert

Bence NBA'deki en yetenekli center'lardan biri olan Al Jefferson'ı Indiana Pacers'a kaptıran Charlotte, onun yerine Roy Hibbert'ı kadrosuna ekledi. Bu takım da her şeyi başarabilecek bir takım olarak göze batıyor.

19. Indiana Pacers
İlk Beş: Jeff Teague, Monta Ellis, Paul George, Thaddeus Young, Al Jefferson

Bu sene NBA 2K17 oyununun kapağında yer alacak olan ve şimdiden süper yıldız olmuş ama gelecekte daha da bomba bir süper yıldız olması beklenen Paul George'a sahip olan Indiana Pacers, kadrosunu Al Jefferson (Charlotte) gibi süper yetenekli bir center ile, gayet sağlam bir shooting guard olan Monta Ellis (Dallas) ile ve çok iyi bir oyun kurucu olan Jeff Teague (Atlanta) ile güçlendirdi. Playoff'ları garanti gibi görüyorum ama ondan sonra ne olur bilinmez.

18. Oklahoma City Thunder
İlk Beş: Russell Westbrook, Victor Oladipo, Andre Roberson, Ersan Ilyasova, Steven Adams

NBA'in bozguna uğramış bir diğer takımı da Oklahoma City oldu. Özellikle takımın süper yıldızı Kevin Durant'i Golden State'e kaptıran Thunder, Serge Ibaka'nın da takımdan ayrılması ile tokat üstüne tokat yedi. Bakalım çılgın oyun kurucu Russell Westbrook'un yanında takıma yeni gelen Victor Oladipo ve Ersan İlyasova neler yapacak.

17. Washington Wizards
İlk Beş: John Wall, Bradley Beal, Otto Porter, Markieff Morris, Marcin Gortat

Oyunculara baktığımız zaman gayet sağlam görünen Washington, bu senenin her şeyi yapabilecek takımlarından biri.

16. Houston Rockets
İlk Beş: Patrick Beverley, James Harden, Trevor Ariza, Ryan Anderson, Clint Capela

Yıllardır kendisinden beklenen çıkışı bir türlü yapamayan Dwight Howard'ı Atlanta Hawks'a kaptıran Houston Rockets, takımın şu haliyle pek bir şey başarabilecek gibi görünmüyor ama dur bakalım :) Howard kendisini hücumda geliştirememiş olabilir ama defansı her zaman çok sağlam bir oyuncu oldu. Özellikle Harden'ın savunması ile bu sene işleri çok zor görünüyor.

15. Chicago Bulls
İlk Beş: Rajon Rondo, Dwyane Wade, Jimmy Butler, Nikola Mirotic, Robin Lopez

Bu sene bir yandan bozguna uğrayan ama diğer yandan da iyi oyunculara kavuşan bir takım oldu Chicago Bulls. Jordan babadan dolayı tuttuğum takım olan Bulls'tan Derrick Rose'un gitmesi beni baya bir üzdü açıkçası. Bunun dışında Joakim Noah'ı New York'a ve Pau Gasol'u da San Antonio'ya kaptırdılar.

Sacramento'dan gelen Rajon Rondo önderliğinde Miami'den gelen Dwyane Wade ve takımın sağlam oyuncularından biri olan Jimmy Butler, bu sene güzel işler yapabilir.

14. New York Knicks
İlk Beş: Derrick Rose, Courtney Lee, Carmelo Anthony, Kristaps Porzingis, Joakim Noah

Bu sene oyuncu konusunda açık ara en hareketli takım olan New York Knicks, kendisini izletmeyi başaracak o kesin.

En sağlam iki transferini Chicago'dan yapan Knicks, oyun kurucu pozisyonuna Derrick Rose ve center pozisyonuna Joakim Noah'ı ekledi.

Zaten oturmuş bir super star olan Carmelo Anthony ile bu ilk beş, ligin sonunda da olabilir şampiyon da olabilir o derece :)

13. Dallas Mavericks
İlk Beş: Deron Williams, Wesley Matthews, Harrison Barnes, Drik Nowitzki, Andrew Bogut

Her sene bir şekilde iyi bir takım olmayı başaran Dallas, bu sene Golden State'ten aldığı Andrew Bogut ile neler yapacak hep beraber göreceğiz.

12. Minnesota Timberwolves
İlk Beş: Ricky Rubio, Zach LaVine, Andrew Wiggins, Gorgui Dieng, Karl-Anthony Towns

Genç ama deneyim kazanmış oyunculardan oluşan Minnesota, bu senenin parlayan yıldızı olacak gibi duruyor.

11. Portland Trail Blazers
İlk Beş: Damian Lillard, C.J. McCollum, Evan Turner, Al-Farouq Aminu, Mason Plumlee

Damian Lillard gibi top tekniğine ve hızına hayran olduğum bir oyun kurucuya sahip olan Portland, her sene bir seviyeye kadar çıkıyor ama o sınırı bir türlü geçemiyor.

10. Atlanta Hawks
İlk Beş: Dennis Schroder, Kent Bazemore, Kyle Korver, Paul Millsap, Dwight Howard

Neredeyse tamamen yenilenen ve NBA'in önemli center'larından olan Al Horford'u Boston'a ve Jeff Teague'i Indiana'ya gönderen Atlanta, Houston'ın super yıldızımsı center'ı Dwight Howard'ı kadrosuna ekledi.

Takım bu kadar değişmişken önceki senelerde oynadıkları takım oyununu nasıl tekrar tutturabilirler bilinmez ama eğer o oyunu oynayabilirlerse çok sağlam işler yapabilir Atlanta Hawks.

9. Detroit Pistons
İlk Beş: Reggie Jackson, Kentavious Caldwell Pope, Marcus Morris, Tobias Harris, Andre Drummond

Dallas gibi her sene kalitesini korumayı başarabilen bir takım Detroit. Kadro olarak çok göze batan bir yıldıza sahip değiller belki ama oyuncular yetenekli ve iyi olarak göze batıyorlar.

8. Memphis Grizzlies
İlk Beş: Mike Conley, Tony Allen, Chandler Parsons, Zach Randolph, Marc Gasol

Memphis de Portland gibi iyi, ama belli bir sınırı bir türlü geçemeyen takımlardan. Dallas'tan gelen Chandler Parsons, bu takımda güzel işler yapabilir.

7. Boston Celtics
İlk Beş: Isiah Thomas, Avery Bradley, Jae Crowder, Amir Johnson, Al Horford

Oyuncu kalitesi bakımından 7. sıraya kadar çıkmayı başarmış olan Boston, Atlanta'dan kaptığı Al Horford ile baya bir güçlenmiş durumda.

6. Toronto Raptors
İlk Beş: Kyle Lowry, DeMar DeRozan, DeMarre Carroll, Patrick Patterson, Jonas Valanciunas

Geçen seneki kadrosunu korumayı başaran Toronto, bu kadroya Atlanta'dan DeMarre Carroll'u ekledi ve yine doğuda zirveyi zorlayacak takımlardan biri olacak gibi duruyor.

5. Utah Jazz
İlk Beş: George Hill, Rodney Hood, Gordon Hayward, Derrick Favors, Rudy Gobert

Indiana'dan George Hill gibi sağlam bir oyun kurucuyu kadrosuna ekleyen Utah Jazz da bu senenin ne yapacağı merak edilen takımlarından biri oldu.

4. San Antonio Spurs
İlk Beş: Tony Parker, Danny Green, Kawhi Leonard, LaMarcus Aldridge, Pau Gasol

Sen ben oynasak bile sağlam bir takım olmayı başaracak gibi görünen San Antonio Spurs, Tim Duncan'ın emekliye ayrılmasının üzerine Chicago'dan gelen Pau Gasol ile beraber pota altını hiçbir şey olmamışcasına sağlamlaştırdı.

Kimin ne yapacağı belli olan San Antonio Spurs, bu sene de şampiyonluğun en önemli adaylarından biri.

3. Los Angeles Clippers
İlk Beş: Chris Paul, J.J. Redick, Luc Richard Mbah a Moute, Blake Griffin, DeAndre Jordan

Geçtiğimiz sene playoff'larda talihsiz sakatlıklar sonucu Blake Griffin'i kaybeden ve Griffin olmadan Oklahoma City karşısında direnemeyen LA Clippers, bozulmamış bir takım ile yeniden şampiyonluk adayı olarak karşımıza çıkıyor.

2. Cleveland Cavaliers
İlk Beş: Kyrie Irving, J.R. Smith, LeBron James, Kevin Love, Tristan Thompson

Kyrie Irving'in ön plana çıkması sayesinde modu düşmüş olan LeBron James'i toparlayıp şampiyon olan Cleveland Cavaliers da şampiyon takıma dokunmadan devam ediyor.

Bu arada Cavaliers, LeBron James ile 3 seneliğine 100 milyon dolara anlaştı ve böylece James, Michael Jordan ve Kobe Bryant'tan sonra senelik 30 milyon barajını geçen üçüncü oyuncu oldu.

1. Golden State Warriors
İlk Beş: Steph Curry, Klay Thompson, Kevin Durant, Draymond Green, Zaza Pachulia

Bu senenin tartışmasız en büyük transferini yapmış olan Golden State Warriors, zaten şampiyonluk adayı iken süper yıldız Kevin Durant'i de (Oklahoma City) kadrosuna kattığı için yarı tanrı durumuna gelmiş durumda.

Takımdan ayrılan ve Dallas'a giden Harrison Barnes, Kevin Durant geldiği için o kadar önemli bir kayıp olmayacak gibi duruyor yalnız yine Dallas'a giden Andrew Bogut'un yokluğu sıkıntı olabilir Golden State için.

 

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz