İnternet

Google, Flash Reklamları Tamamen Kaldıracak!

11.02.2016

Yani Adobe bile Flash'ın arkasında durmadıktan sonra yapacak bir şey yok tabi bu saatten sonra. Şahsen çok sevdiğim bir program olan Flash'ın, bu gidişte 2018'i görebileceğini pek sanmıyorum.

HTML5'e en çok destek veren firmalardan biri olan Google, YouTube'u varsayılan olarak HTML5'e geçirdikten sonra şimdi de Google Adwords sistemindeki reklamlardan, Flash'ı tamamen kaldıracağını açıkladı. Yapılan açıklamaya göre Flash tabanlı reklamlar, 2 Ocak 2017'ye kadar tamamen kaldırılmış olacak ve bu tarihten sonra sistem flash reklamları kabul etmeyecek.

Yapılan açıklamaya göre; Google Display Network ve DoubleClick Digital Marketing tamamen HMTL5 platformuna geçiş işlemini 30 Haziran 2016 tarihinde başlatacak. Bu tarihten itibaren sisteme yeni bir Flash reklam yüklenemeyecek ve reklam verenler, reklamlarını HTML5'e uygun hale getirmek için 6 ay süreye sahip olacaklar. 2 Ocak 2017 tarihinden itibaren de Flash tabanlı reklamlar, Google Display Network veya DoubleClick üzerinde çalışmayacak.

Google, HTML5'e geçiş için yardımcı olmak adına şu sayfayı paylaştı:
https://support.google.com/adwords/answer/6249073

Flash'dan HTML5'e geçişin, özellikle reklam banner'ları gibi basit projelerde çok kolaylaştığını düşünürsek, bu geçişin pek sancılı olmayacağını söyleyebiliriz. Bu arada Adobe firması da Adobe Flash'ın ismini Adobe Animate CC yaparak programı HTML5 odaklı hale getirdi.

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz