Oyun

Ünlü Korsan Grubu 3DM, Pes Ettiğini Açıkladı!

08.02.2016

Bugünleri göreceğimizi hiç sanmıyordum ama sonunda PC oyunculuğunun baş belası olan crack'li yani korsan oyun olayının sonu gelecek gibi görünüyor.

2014 yılında özellikle FIFA 15 ile kendisini gösteren ve korsan oynayan oyuncuların uzun süre melemesine yol açan Denuvo isimli bir DRM yazılımı, 3DM gibi sağlam bir crack grubunun pes ettiğini açıklamasına sebep oldu.

3DM grubunun lideri Bird Sister lakaplı hacker, "Daha yeni bir toplandı yaptık. Çin'in yeni yılından itibaren 3DM, hiçbir tek oyunculu (single player) oyun için crack hazırlamayacak" açıklamasını yaptı. Burada "ooo single player içinmiş yalnızca, multiplayer desteği olan oyunları kıracaklar demek ki" diye düşünen arkadaşlar için multiplayer oyunların zaten kırılamadığını ve hem multiplayer hem de single player desteği olan oyunların da bu açıklamanın içinde olduğunu belirtelim.

Zaten 3DM tarafından yakın zaman önce yapılan açıklamalarda; Denuvo DRM yazılımının çok zor çözülen bir yapısının olduğu ve böyle devam ederse birkaç yıl sonra korsan oyun diye bir şeyin kalmayacağı belirtilmişti. Yani yeni yaptıkları açıklama bekleniyordu aslında.

Denuvo kullanan oyunların, şimdiye kadar 3DM harici hiçbir grup tarafından kırılamamış olması da, bundan sonra korsan oyun olayının sallantıda olduğu ve ilerleyen dönemlerde korsan oyun diye bir şey kalmayacağı şeklinde yorumlanabilir.

Bunları da Oku, Sorucam

4 Yorum

  • Reply Kartal 08.02.2016 at 15:04

    Aman ne kadar mutlu olduk ne kadar. Bizi artık dha rahat söğüşlerler siz de tef çalıp oynarsınız. (Bu arada korsan oyun kullanmıyorum ama yinede bunların elini de rhatlatırsan bize ne yapacaklarını düşünemiyorum.)

  • Reply ebolax 08.02.2016 at 15:10

    Oyun yapan firmanın istediği fiyatı koymaya hakkı var buna neden bu kadar takıyorsunuz anlamıyorum. Siz bir ürün üretseniz ve size bunu 20 TL’ye değil 10 TL’ye sat deseler ne dersiniz?

    • Reply Byloba 08.02.2016 at 17:44

      Tamam derim

      • Reply ebolax 08.02.2016 at 18:07

        ben demem işte ve atıyorum Ubisoft gibi bir firma da demez ve bu onun en doğal hakkıdır.

    Yorum Yaz