İş Dünyası, Oyun, Yazılım

Microsoft, Havok’u Satın Aldı!

03.10.2015

Olm bu Havok gibi firma nadir bulunur walla. Adamlar 15 senedir falan piyasada, her yerde görünüyorlar ama programcılar dışında pek bilinmezler. Zamanında Macromedia Director varken programın içine 3D fizik motoru eklemişlerdi Havok olaraktan.

Daha önce Intel çatısı altında bulunan Havok firması, Microsoft tarafından satın alındı.

Oynadığımız birçok oyunun başında yer alan logolarda görmüş olabileceğiniz Havok, oyun dünyasının en popüler fizik motoru yapımcılarından birisi olarak tanınıyor. Şimdiye kadar 600'den fazla oyunda, Havok'un ürettiği fizik teknolojileri kullanıldı. Bunların arasında Halo, Assassin's Creed, Call of Duty, Destiny, Dark Souls ve The Elder Scrolls, The Last of Us, Infamous: Second Son, Killzone: Shadow Fall ve Horizon: Zero Dawn gibi dev yapımlar var.

havok

Satın alma sonrasında Havok'un DirectX 12, Visual Studio ve Microsoft Azure ile daha yakın ilişkiler içinde olacağı belirtildi ve firmanın dışarıya fizik motoru ve fizik modellemeleri sunmaya devam edeceği de eklendi. Microsoft, Havok'u tamamen kendi tekeline almayı tercih etmeyerek oyuncuları sevindirmiş durumda.

Önümüzdeki dönemlerde Star Wars: Battlefront, Dark Souls 3, Fallout 4, Halo 5: Guardians, Horizon: Zero Dawn, Just Cause 3, Need for Speed gibi oyunlarda da Havok teknolojilerini görmeye devam edeceğiz.

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz