Müzik, Yazılım

Cockos Reaper 5 Çıktı! (video)

14.09.2015

Özellikle küçücük boyutuna rağmen en baba DAW'lara (Digital Audio Workstation) kafa tutan Cockos Reaper'ın beşinci versiyonu yayımlandı. Aslında yayınlanalı çok oldu ve üstüne 5.01 versiyonu bile çıktı ama ben ancak yazabiliyorum :)

Aklınıza gelen her türlü özelliği, temayı, mouse davranışlarını ve klavye kısayollarını özelleştirebildiğiniz Reaper'ın beşinci versiyonunda da gayet güzel özellikler gelmiş yalnız yeni özelliklere geçmeden önce Cockos Reaper'ın satın alma olayından bahsetmeliyim. Hacılar Reaper'ın iki adet fiyatlandırma seçeneği var; 60 dolar değerindeki indirimli lisans ve 225 dolar değerindeki ticari lisans. Bu iki lisans arasında programın özellikleri bakımından zerre fark yok. Adamlar diyor ki; eğer müzikten yılda 20.000 dolardan fazla kazanmıyorsanız indirimli versiyonu alın ama müzikten para kazanıyorsanız ticari versiyonu alın. Yani bundan süper bir şey olamaz. Programı crack olarak kullanacağıma verdim 60 doları indirimli versiyonu satın aldım ve 2 major versiyon sonrasına kadar (5.0'ı alırsanız 7.0 çıkana kadarki versiyonlar gibi) bütün güncellemeleri ücretsiz olarak alıyorum.

Gelelim Cockos Reaper 5 ile gelen yeniliklere:

Öncelikle en önemlilerden biri olarak VST3 desteği gelmiş durumda. Son dönemde çıkan bir çok VST, VST3 versiyonu ile beraber geliyor.

Video üstüne müzik yapanlar için daha gelişmiş bir video desteği geldi. Taşınabilir video penceresi ile müziğinizi yaparken video durmadan gözünüzün önünde olmayacak.

Automation kayıt hızı 3 kat artırılmış yani daha hassas automation kayıtları yapabiliyorsunuz.

Yeni gelen varsayılan tema (default theme) oldukça tatlı ve modern görünüyor.

Bunların dışında say say bitmez yenilik ve performans güncellemeleri mevcut programda.

Tüm yenilikler için (İngilizce):
http://reaperblog.net/2015/08/reaper-5-0-released/

http://www.reaper.fm/

Cockos Reaper 5 - Yenilikler (İngilizce)

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz