İnternet, Oyun

Twitch, YouTube’dan Daha Çok Kazandırıyor!

10.07.2015

Superdata isimli bir piyasa araştırma firması, oyun videoları konusunda bir pazar araştırması yaptı ve ilginç sonuçlar ortaya çıkardı. Bu konuda toplam 3.8 milyar dolarlık bir piyasanın olduğunu belirten firma, araştırma ile ilgili çeşitli istatistikleri de paylaştı.

İstatistikler doğrultusunda dünya çapında oyunlarla ilgili videoları izleyen 486 milyon insan bulunuyor. Sadece ABD'deki oyun izleyicilerinin sayısı 2013'te 86 milyon kişiyken, bugün 125 milyon kişi olarak hesaplanmış ve 2017'de bu izleyici sayısının 790 milyona ulaşacağı tahmin edilmiş.

Oyun videoları yayınlama pazarında, piyasadan elde edilen gelirler konusunda en büyük payı, %43'lük dilimle Twitch almakta. Markete yeni katılan platformların gelirleri ise toplamda %10'u kadar buluyor. Superdata, Twitch yayıncılarının sadece aboneliklerden ve bağışlardan bu sene içerisinde toplam 890 milyon dolar kazandığını belirtmiş ve bunlara Twitch gelirlerinin %77'sini oluşturan reklamlar ve sponsorluklar dahil değil.

Yani sonuç olarak Twitch, oyun video yayıncılığı konusunda daha karlı durumda çünkü daha YouTube Gaming devreye girmedi :) Google'ın yaptığı hemen her işi iyi yaptığından yola çıkarak, YouTube Gaming açıldığı zaman yayın piyasasının dengelerini değiştireceği çok büyük bir olasılık olarak karşımıza çıkıyor.

http://twitch.tv

https://gaming.youtube.com

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz