Oyun

FIFA 16 Oynanış Videosu, Türkçe Desteği ve Dahası!

16.06.2015

EA Sports, bu sezon, ilk defa kadın futbolcuları da bünyesinde barındıracak yeni FIFA 16'yı ortaya çıkardı sonunda. Oyun, ilk oynanış videosu ve oynanış fragmanı ile beraber kendini E3 2015'te gösterdi.

Oyunun yayınlanan ilk oynanış videosunda, firmanın E3 konferansına da konuk olan efsane futbolcu Pele'nin sunumuyla beraber oyun içinden sahneleri görüyoruz.

Şimdiye kadar yapılmış en dengeli FIFA oyunu olarak tanıtılan FIFA 16'da defans sisteminin oyuna büyük bir katkısı olduğu belirtiliyor.

Şimdiii gelelim oyun hakkındaki bomba habere; FIFA 16'nın Origin'deki ön sipariş sayfasında, oyunun destekleyeceği diller listelendi ve bu dillerin arasında Türkçe'yi de görüyoruz. Konami'nin son birkaç yıldır verdiği Türkçe desteğinin (ses değil yazı olarak) FIFA'ya da geliyor olması, oyunun hayranları arasında izdiham yarattı!

Oyunun 60 euroya satılan ön sipariş sayfası için: 
https://www.origin.com/en-ie/store/buy/fifa-16/pc-download/base-game/standard-edition

Oynanış videolarından gördüğümüz kadarıyla, FIFA 15'e öyle çok bir dokunuş olmamış gibi. Zaten bence FIFA 15, son güncellemelerden sonra muhteşem bir futbol oyununa dönüşmüş durumda yani fazla dokunmamak akıllıca olur.

Gelelim FIFA 16'nın bu sene getireceği yeniliklere:

FIFA 16 - Moments of Magic

Takımların attığı golleri benzersiz kılmak adına getirilen sistem, topa vuruşlarda, koşularda falan hep oyuncuların pozisyona göre davranmasını sağlıyor.

NO TOUCH DRIBBLING

Yeni top sürme sistemi sayesinde oyuncuların top sürme kabiliyetleri, kontrol edebilmemiz açısından çok etkili olacak. Oyuncunun ne zaman topa dokunacağı veya topu ne kadar ayağından açacağı gibi detaylar artırılmış durumda.

DYNAMIC CROSSING

Oyuncular topu alış açılarına ve gücüne göre artık daha gerçekçi koşular yapacaklar.

CLINICAL FINISHING

Oyuncular topun duruşuna göre şut çekecekler. Artırılmış şut şekilleri sayesinde her seferinde aynı şekilde topa vurmayacaklar.

FIFA 16 - Control in Midfield

Orta saha oyuncuları için 2 adet oynanış geliştirmesi yapılmış.

INTERCEPTION INTELLIGENCE

Daha akıllı olan oyuncular (daha yetenekli de tabi) pas açılarını kapatmada ve topu çalmada çok daha etkin olacaklar. 

PASSING WITH PURPOSE

Yeni pas mekaniği sayesinde paslar daha keskin ve daha çok bizim kontrolümüzde olacak. Yeni top çalma zekasına karşı daha riskli ve zor paslar vereceğiz.

FIFA 16 - Confidence in Defending

FIFA 15'in en zor kısmı (özellikle ilk zamanlarında) defans yapmaktı. Alışması uzun zaman alan bu defans sistemi geliştirilmiş ve rakibinizi durdurmak için daha çok seçenek verilmiş.

DEFENSIVE AGILITY

Defans oyuncusunun atik olması, defans yaparken daha rahat yön değiştirmesini ve topa müdahale etmesini sağlayacak.

DEFEND AS A UNIT

Takım olarak defans yapmak mümkün olacak ve yapay zeka defans konusunda takım arkadaşınız olarak daha etkin yardım edecek.

NEW TACKLING FUNDAMENTALS

Yeni topa girme mekaniği ve animasyonları sayesinde, duruma göre topa girişler çeşitlilik kazanacak.

Öncelikle FIFA 16 Oynanış Fragmanı:

 

FIFA 16 Oynanış Görüntülerinin yer aldığı video:

 

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz