Oyun

Steam’in Para İade Politikası, Bağımsızlara Yaramadı

08.06.2015

Steam'in geçtiğimiz hafta duyurduğu ve satın alınan oyunları 2 saatten fazla oynamamış olmak kaydı ile 14 gün içerisinde geri iade etmenize olanak sağlayan yeni "ücret iade politikası", bağımsız (indie) yapımcıları zerre sevindirmedi.

Yayınlanan istatistiklere göre birçok oyuncu, oyunları denemek için satın alıyor ve sonra iade ediyor. Oyunlar için son zamanlarda göremediğimiz "Demo" versiyonunun yerini bu geri iade işlemi almış durumda.

Bu yeni iade politikası AAA oyunlar için de sıkıntılı bir durum yaratabilecek kapasiteye sahip ama AAA oyun dediğimiz zaman zaten o oyuna sahip olmak isteyen zilyon tane oyuncu olduğu için geri iade o kadar büyük bir önem içermiyor. Bağımsız oyun dediğimiz zaman ise işler bir anda değişiyor ve zaten nispeten ucuz ve AAA oyunlar kadar içerik sunamayan oyunların geri iade edilme olasılığı çok fazla artıyor.

Tabi bir de işin oyuncu tarafı var. Oyuncular için kesinlikle harika bir özellik bu geri iade hakkı. Satın alıp da beğenmediğin bir oyunun elinde patlaması kadar sıkıcı durum az bulunur ve oyuncuların çoğu oyunlara o kadar para verecek kadar zengin değil. Kimse 20 TL verip de beğenmediği bir oyunun elinde kalmasını istemez sayın bağımsızlar, düzgün oyun yapın satsın bu kadar basit.

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz