Spor

Şampiyonlar Ligi Şampiyonu Barcelona Oldu!

07.06.2015

Juventus ve Barcelona, Avrupa'nın en büyüğü olmak için kozlarını paylaştı. 

Juventus kalecisi Buffon'un kalesinde devleştiği maçta, iki takım da atabilecekleri golleri atamadılar. Barcelona 3.dakikada Rakitic, 68. dakika Suarez ve 90+6'da Neymar ile bulduğu 3 golle İtalyan rakibi Juventus'u devirdi. Juventus'un tek golü ise 55'te Morata'dan geldi. UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde Juventus'u 3-1 yenen Barcelona, kupanın sahibi oldu.

Eee hacı, Barcelona gibi takım karşısında 1-0 yenikken durumu 1-1'e getirebilirsen, gerisini de getirmen lazım. Bak kalecin Buffon da deli kurtarışlar yapmış, bu fırsat kaç kere geçecek eline?

Maçın Türkiye için de çok önemli bir olayı vardı; Berlin Olimpiyat Stadı'nda oynanan karşılaşmayı, FIFA kokartlı hakemimiz Cüneyt Çakır yönetti ve gayet de başarılı bir maç çıkardı.

Barcelona bu zaferle, futbol tarihinde ilk defa 3 kupayı birden (lig şampiyonluğu, lig kupası, Şampiyonlar Ligi kupası) ikinci kez kaldıran takım oldu. Juventus da Şampiyonlar Ligi'nde en çok final kaybeden (6 kez) takım oldu. Bu arada yukarıdaki resimde gördüğünüz üç oyuncu (Suarez, Neymar ve Messi), bu sezon bütün resmi maçların toplamında 122 gol atarak manyak bir rekor kırmış oldu.

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz