Donanım

6TB Kapasiteli SSD’ler Yolda!

11.05.2015

Normalde kullandığımız klasik sabit disklere göre feci hızlı olan ama sundukları kapasiteye göre fiyatları çok pahalı olan SSD (Solid State Drive - Katı Hal Sürücü) sabit diskler için 6 TB'a kadar kapasiteye sahip modellerin yolda olduğu haberi geldi.

3 TB kapasiteye kadar çıkmış olan Japonya merkezli Fixstars firması (çok düdük ismi varmış yalnız bildiğin porno şirketi ismi :D), şimdi de 6 TB kapasitesi SSD modellerinin seri üretimine başlamayı planlıyor. Eğer üretimi başarabilirse firma, dünyanın en geniş kapasiteli SSD sürücüsünü geliştirmiş olacak.

Fixstars önceki modellerin aksine SSD-6000M modelinde 15 nm fabrikasyon sürecine sahip MLC NAND bellek tipini kullanıyor ve 6 TB kapasiteye çıkabilen model yoğun durumda 6 W, bekleme durumunda da 3 W enerji tüketiyor.

SATA 6 Gbps bağlantı arabirimini kullanan 6000M'ninyazma hızı 520 MB/s, okuma hızı da 540MB/s seviyelerine kadar çıkabiliyor.

Fixstars 6 TB kapasiteli model ile birlikte 1 TB ve 3 TB kapasiteli modelleri de satışa sunacak. SSD-6000M modelinin fiyatı şimdilik bilinmiyor ancak 1 TB kapasiteli SSD-1000M modelinin fiyatı 820 dolar olarak açıklandı. Basit bir hesapla 3 TB ve 6 TB kapasiteli modellerin fiyatlarının 2000 dolar ve 4000 dolar seviyelerinde olacağını söyleyebiliriz ki bu fiyatlara anca server hizmeti veren firmalar falan alır yani. Adamlar muhtemelen şimdiden göz korkutmamak için yüksek kapasiteli disklerin fiyatlarını açıklamadı.

Ürünler Temmuz ayında satışa sunulacak.

 

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz