Donanım

9 Dolarlık Bilgisayarla Tanışın; C.H.I.P. (video)

09.05.2015

Raspberry Pi ile başlayan ucuz ve micro boyuttaki bilgisayarlara, fiyat konusunda kesin olarak rakipsiz olacak bir yenisi daha eklendi. Next Thing Co. girişimi tarafından C.H.I.P. ismiyle üretilen micro bilgisayar, yalnızca 9 dolarlık fiyat etiketine sahip olacak.

Üzerinde bir adet USB, bir adet micro USB, bir adet 3.5 mm jack (composite video ve ses çıkışı), Wi-Fi ve Blutetooth 4.0 içeren C.H.I.P., 1 GHz işlemci, 512 MB Ram ve 4 GB hafızaya sahip ve Linux tabanlı Debian OS ile birlikte geliyor.

chip-1

Kickstarter üzerinden fon desteği arayan C.H.I.P.'in 50.000 dolarlık hedefi şimdiden aşılmış ve 256.306 dolar bağış toplamayı başarmış durumda ve büyük ihtimalle Aralık ayında dağıtıma başlanacağı belirtiliyor.

Kesinlikle ve kesinlikle alacağım bir cihaz olmuş bu. Fiyatı tam olması gereken seviyede ve geliştirmeye çok çok açık durumda ki zaten projenin kendisine open source (açık kaynak) demiş adamlar. Özellikle Linux kullanıyor olması kesin olarak favorim yapmış durumda kendisini.

chip-3

Şu şekilde bir fiyat listesi olan C.H.I.P.'i bağlayacağını cihaza göre adaptörüyle almanız gerekmekte (adaptörün fiyatı bilgisayarın fiyatından fazla bu arada) Ayrıca batarya da satın alabildiğiniz bilgisayar, Pocket CHIP isminde ufak bir klavye ekran ile de satın alınabiliyor.

chip-fiyatlar

 

Yazıyı yazmayı bitirdikten sonra hemen hangi versiyonu alsam işine girişicem :)

https://www.kickstarter.com/projects/1598272670/chip-the-worlds-first-9-computer

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz