Oyun

Rockstar, GTA V Ban Dalgasıyla İlgili Düzgün Açıklama Yaptı

08.05.2015

Bildiğiniz üzere Grand Theft Auto V, PC için güzel bir çıkış yaptı. Hem iyi optimizasyonu sayesinde makinelerimizi üzmedi, hem de oyun gayet sorunsuz oynanıyordu fakat PC oyunculuğunun geleneği olduğu üzere işin içine modlar girdi ve ne büyük salaklıktır ki bu modlar oyunun online kısmı olan GTA Online'ı da etkiledi! Cheat Engine gibi en basit oyun hackleme yazılımına bile bir koruma içermeyen GTA V, çareyi insanları banlamakta buldu ve binlerce oyuncuyu 2 hafta GTA Online'dan mahrum etti.

Birçok oyuncu, haksız yere banlandıklarını iddia etmesine rağmen, oyunun geliştiricisi Rockstar tarafından doğru düzgün bir açıklama yapılmadı.

Bugün Rockstar'ın resmi sitesi üzerinden yapılan Soru/Cevap etkinliğinde iddialara yanıt veren Rockstar, oyunun senaryo kısmında kullanılan mod'lara kesinlikle karşı olmadıklarını, modları, sadece senaryo kısmında kullanan oyuncuların kesinlikle banlanmadığını, amaçlarının sadece GTA Online'ı korumak olduğunu belirtti.

Ben halen GTA Online gibi bir oyunda hack işlemlerine karşı nasıl bir koruma olmaz onun derdindeyim. Tamam ilk defa PC'de multiplayer olarak oynanabilen bir GTA oyunu gördük ama o kadar koruma olan oyunlarda bile hack yapan oyuncular varken nasıl olacak da koruma olmayan bir oyunda millet coşmayacak? 

İngilizcesi olanlar şuradan okuyabilir:
http://www.rockstargames.com/newswire/article/52429/asked-answered-the-rockstar-editor-gta-online-updates

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz