Spor

NBA Playoffs 2. Tur Maçları Bu Akşam Başlıyor

03.05.2015

Dün gece oynanan son 1. tur maçı olan San Antonio Spurs - Los Angeles Clippers maçının ardından NBA Playoffs'da 2. tur maçlarına gelmiş bulunmaktayız.

2. tur maçlarına geçmeden önce dün akşam oynanan San Antonio Spurs - LA Clippers maçından bahsetmeden olmaz. Resmen final maçı gibi geçen bir maçın ardından sevinen taraf Clippers oldu. Son saniyeye kadar çekişmeli geçen maçta bir o takım bir o takım öne geçti (30 küsur kez üstünlük el değiştirdi). Son yıllarda izlediğim en iyi maçlardan biriydi kesinlikle ve izlemediyseniz, sonucu belli olsa bile izlemenizi tavsiye ederim. Özellikle son dakikaları izleyenin bile yüreğinin zor dayandığı cinsten oldu ki oyuncuları düşünemiyorum. -Spoiler- Aslında Clippers'ın maç sonuna doğru üstünlüğü vardı ama genç bir takım olmasından dolayı tam konsantre olamadılar ve çok önemli hücum rebaund'ları verdiler. Chris Paul, sol baldırı sakat olmasına ve maç boyunca kendisini rahatsız etmesine rağmen muhteşem bir maç çıkardı ve son 1 saniye kala attığı 2 sayılık basket ile maçı takımına getiren oyuncu oldu ki Chris Paul, fazla hırstan dolayı özellikle maç sonlarında dengesi bozulan bir oyuncuydu ve bu maçta çok iyi idare etti. Maç sonunda ağladığını da eklemek lazım. -Spoiler-

1. tur maçları sonucunda elimizde şu 2. tur mücadeleleri oluştu efenim:

BATI KONFERANSI

Golden State Warriors - Memphis Grizzlies

New Orleans Pelicans'ı çok rahat bir şekilde 4-0 geçen (keşke Thunder çıksaydı dedim bu sonuçtan sonra) Golden State Warriors, kesinlikle serinin favorisi durumunda ama Portland gibi bir takımı 4-1 gibi bir seriyle geçmiş olan Memphis de yabana atılacak bir takım değil.

Warriors, dehşet hücum eden bir takım. Dakikalar içerisinde 15-20 farkı bulabiliyorlar bir anda ve hakkaten sinir bozacak kadar (karşılarındaki takım için özellikle) iyi şut atıyorlar. Eğer Memphis, Warriors'ın şutlarını biraz olsun durdurabilirse bir şansları var turu geçmek adına. Zach Randolph ve Marc Gasol'un içeriden çok sayı bulacağı görüşündeyim.

Seri 4-2 Golden State'in olur diyorum.

Houston Rockets - Los Angeles Clippers

Walla Chris Paul, dün gece 1. tur son maçında San Antonio'ya karşı oynadığı gibi oynarsa Houston falan kalmaz ortalıkta ama her maç böyle oynaması imkansıza yakın tabi :)

Houston acayip bir Dallas serisinden geldi. Seri sonucuna baktığın zaman 4-1 ile rahat bir tur geçirmiş olduğu düşünülebilir ama aslında hiç öyle olmadı. Maçlar beklendiği gibi karmaşık geçti ve iki takım da turu alabilirdi ama Houston galip gelen taraf oldu.

LA Clippers tarafında ise San Antonio gibi bir takımı yenmiş olmanın gazı mevcut olacak. Özellikle ilk maçı ezici bir üstünlükle alabilirse kimse Clippers'ı tutamaz diyorum ama Houston öyle kolay geçilecek bir rakip değil.

Seri 4-3 Clippers galibiyetiyle biter gibi.

DOĞU KONFERANSI

Atlanta Hawks - Washington Wizards

Normal sezonda Doğu'nun bir numarası Atlanta, Playoffs 1. turunda Wizards'a göre daha zorlandı aslında ama yine de 2. turun favorisi durumunda. Oynadıkları takım oyunu pek gençlere hitap etmese de (gençlik uçan smaç istiyor, bir adamın superstar olmasını istiyor) geleceğin San Antonio Spurs'ü olarak değerlendirilebilecek kadar iyi bir basketbol oynuyorlar. Takımda herkes görevini yapıyor ve pas manyağı yapan hücumları çok efektif.

Washington tarafında ise Toronto gibi güçlü denebilecek bir takımı yenmiş, kolay lokma olmayan bir takım görüyoruz. Aslında John Wall gibi superstar denebilecek bir oyuncuya sahip olsalar da tek adam üzerinden oynamayan bir takım Wizards ve bu özellikleri sayesinde Atlanta'yı zorlayacaklarını düşünüyorum.

Seri 4-2 Atlanta gibi görünmekte bana.

Cleveland Cavaliers - Chicago Bulls

Bence bu sene playoff'ların en kötü takımı olan Boston Celtics'i 4-0 yenmiş olan Cavs için, bu seriye bakıp değerlendirme yapmak zor. Başta LeBron olmak üzere (bu seride çok kasmadı kendini bu arada) çok iyi oyuncuları var ve Mosgov ile J.R. Smith takıma güzel uyum sağladı. Özellikle Mosgov pota altında baya baya bir tehdit olarak görünüyor.

Takımım Chicago ise sonunda Derrick Rose ile oynayabildiği playoffs'un ilk turunda Milwaukee'i çok da zorlanmadan geçti diyebiliriz. Son maçta 120 - 66 gibi bir skorla 54 sayı fark atarak klübün playoff'lardaki en büyük fark rekorunu kıran Chicago, her türlü sonucu çıkarabilecek bir takım.

Bence 2. turun en zevkli serisini seyredeceğimiz seride Chicago Bulls 4-3 götürür diyorum ama Cavs 4-0 alsa da şaşırmam öyle söyliyim.

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz