Oyun

Valve’dan Ücretli Mod Sistemi Konusunda Geri Adım

28.04.2015

Valve'ın Skyrim'in geliştiricisi Bethesda ile ortaklaşa karar aldığı ücretli mod sistemi devreye girdiğinden beri oyuncular isyandaydı. The Elder Scrolls V: Skyrim ile başlayan ücretli mod sistemi konusunda Valve, gelen tepkilere daha fazla dayanamadı ve bu sistemi Skyrim'den kaldırma kararı aldı.

Bu kararın Bethesda ile yapılan konuşma sonrasında alındığını belirten Valve yetkilileri, şimdiye kadar modlara para ödeyen herkese geri ödeme yapılacağını belirtti.

Valve çalışanlarından bile tepki almış bu sistem için Valve tarafından; 

"Bunu yapma gereği duyduk çünkü ne yaptığımızı bilmediğimiz açıkça ortadaydı. Son yıllarda oyuncuların üretimiyle ilgili birçok özellik getirdik ve içerik üreten oyuncuların da pay alması yönünde çalışmalar yaptık. Şimdiye kadar iyi sonuçlar elde etsek de bu sefer durum farklı.

İlk başta bunun iyi bir fikir olduğunu düşündük. Hedeflerimiz arasında mod yapımcılığını oyuncuların da kazanacağı bir iş haline getirme ve onları daha iyi modlar oluşturmaları konusunda cesaretlendirme gibi şeyler vardı. Yaptığımız şeyin hem oyuncular, hem de mod yapımcıları için iyi bir sonuç çıkaracağını düşündük. Dota, Counter-Strike, DayZ ve Killing Floor gibi kaliteli ve organik modların ortaya çıkmasını istedik.

Fakat tüm bunların sonucunda önceden getirdiğimiz başarılı kazanç paylaşma özellikleriyle ücretli modların farkını biraz küçümsedik. Böyle bir sistemi yıllardan beri oturmuş bir mod topluluğu bulunan Skyrim'den başlatmak çok da doğru bir başlangıç yeri değildi. Her ne kadar bunun yararlı bir özellik olduğunu düşünsek de, bu konuda büyük bir hata yaptığımızı kabul ediyoruz." şeklinde bir açıklama geldi.

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz