Oyun, Reklam

Kafa Nakli Projesi, Metal Gear Solid Virali Çıktı!

23.04.2015

Abi oha diyorum ohaaaa bu nasıl bir viral kampanyadır?!

Mutlaka haberlerde falan denk gelmişsinizdir şu hikayeye;

İtalya'nın Turin şehrinde yaşayan Dr. Sergio Canavero, bir süre önce bilim dünyasında tüm sınırları aşan bir araştırmayla ortaya çıktı; kafa nakli! Projeyi bütün yazılı ve görsel medyadan gördük, okuduk. 30 yaşındaki bir Rus gönüllünün üzerinde ilk kafa nakli gerçekleşecekti ancak 2017 yılı için belirlenen tarih ve ameliyat isteği reddedildi. Ameliyat gerçekleşmeyecek ama proje herkesin ağzına dolandı bile.

İşte bu hikaye tamamen bir reklam kampanyasıymış a dostlar! Bu hikayeden sonra Dr. Canavero'nun Metal Gear Solid'in yeni oyununa dava açtığı ve "yüzümün oyunda olması umrumda değil, asıl olarak fikrimi çalmışlar!" dediği haberleri falan çıktı ki bu haberi görünce "ne saçma ulan" demiştim.

mgs-viral-1

 

Şimdi gelelim işin detaylarına;

- Dr. Canavero'nun konuşmasını yaptığı TED Limassol, "Solid Metals" in bir anagramı!

- Kafa nakli için gönüllü olan Rus, Metal Gear Solid oyununun geliştirme şefinden başkası değil.

- Dr. Canavero'nun TED Talk'u yaptığı yerde gösterdiği Kıbrıs hastanesi, aynı zamanda Metal Gear Solid V'in hastane sahnesinin geçtiği yer.

- Dr. Canavero projesine HEAVEN ismini vermişti. Metal Gear Solid serisinin kötü çocuklarına "Outer HEAVEN" denir.

-Dr. Cannevero uzunca bir süredir fenomenler hakkında bilimsel makaleler yazıyor ve bu makalelere verdiği isim "Phantom Pain" ki bu yeni çıkacak Metal Gear Solid oyununun ismi.

Yani dostlar bütün herşey viral reklam kampanyasından ibaretmiş! Walla ben kendilerini tebrik ediyorum çünkü milyonlarca insanı trollediler.

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz