İnternet, Mobil, Programlama, Yazılım

Android Uygulamaları Chrome Tarayıcısına Geliyor!

03.04.2015

Oooo adamım bu hakkaten güzel bir haber bak. Artık Android uygulamalarını kullanmak için illa Android bir akıllı cihaza sahip olmamız gerekmeyecek...

Google, Android uygulamalarının Chrome tarayıcısı üzerinden neredeyse her platformda, her cihazda çalışabilmesi için çalışmalar yapıyor.

Google'ın geliştiriciler için hazırladığı App Runtime for Chrome (ARC)'nin bir parçası olan yeni özellik sayesinde, geliştiriciler artık hangi cihaz üzerinde çalışıyor olursa olsun, Android uygulamalarını ARC üzerinden çalıştırabilecekler.

ARC tüm masaüstü işletim sistemlerinde çalışabilen bir yazılım. Yazılım, Google Chrome içinde çalıştığı için Windows, Linux, Mac OS X ve Chrome OS işletim sistemleri üzerinde Android uygulamalarını çalıştırmak mümkün oluyor.

ARC aslında Android uygulamalarının Chrome OS üzerinde çalışabilmesi için hazırlanmış ancak yazılımda yapılan küçük bir değişiklikle onu tüm işletim sistemlerinde çalıştırmak mümkün olmuş.

Google, bu girişimle Android ekosisteminin daha da genişlemesini, geliştiricilerin daha rahat ve hızlı şekilde uygulama geliştirebilmesini ve 1.3 milyon Android uygulamasının Chrome tarayıcıya sahip her bilgisayarda çalışabilmesini amaçlıyor.

Hem geliştiriciler için, hem de Chrome'un son kullanıcıları için süper bir haber. Android için çıkmış olan oyunları falan çattır çattır oynayabileceğiz Google Chrome'da var mı ötesi hacııı?!

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz