Değişik, Oyun

Hideo Kojima, Metal Gear Solid V’ten Sonra Konami’den Ayrılacak!

20.03.2015

Konami tarafından gelen haberlerden sonra, içeriden kaynaklarını sorgulayan Gamespot bomba haberi verdi. İç kaynaklardan alınan bilgilere göre Hideo Kojima ve birçok Konami üst yöneticisi, Metal Gear Solid V'in bitiminden sonra Konami'den ayrılmaya hazırlanıyor. (İsyan mı var lan!?)

Gamespot'un haberine göre Konami'nin yöneticileri çalışanların bir kısmına iletişim konusunda kısıtlamalar koydu. Sadece bununla kalmayan Konami yetkilileri, Hideo Kojima dahil olmak üzere yapımcı ekiplerindeki liderlerin yetkilerine de kısıtlama getirdi. Bunun bir örneğinin Metal Gear Solid V: The Phantom Pain'in tanıtımlarında gördüğümüz "Bir Kojima oyunu" ibaresinin kaldırılmasıyla yaşandığı belirtildi.

Son olarak belirtilenlere göre Konami birçok oyun yapımcısıyla olan anlaşmasını da değiştirmiş durumda. Hideo Kojima dahil olmak üzere bazı önemli yapımcılar artık firmanın kalıcı çalışanı olarak değil, sadece proje için anlaşmalı çalışan olarak görünüyor.

Anladığım kadarıyla firmadan tamamen kopacak değil, firmanın proje bazlı dışarıdan çalışanı olacak Kojima Baba. Kojima olmadan bir Metal Gear Solid oyunu olamayacağı ve Konami'nin bu oyun serisinin tüm haklarına sahip olmasından dolayı Kojima kendi başına geliştiremeyeceği için, adam olun lan! Konami bu işi hallet!

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz