Değişik, Oyun

Minecraft Ülkemizde Yasaklanıyor!

10.03.2015

Ahahahah olm buna yalnızca gülünür ya! :D Bu ülke ne Grand Theft Auto'lar ne Call of Duty'ler gördü ama olan Minecraft'a olacak :D

Yaklaşık bir aydır süren incelemeler sonucunda Minecraft'ın çocukları şiddete teşvik ettiğine karar verildi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, raporu hukuki sürecin başlatılması talebiyle Hukuk Müşavirliği'ne göndermiş bulunuyor. Bu aşamadan sonra oyunun yasaklanması için mahkemenin vereceği karar yeterli olacak.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, geçtiğimiz ay kendisine yöneltilen "Minecraft, karakterleri öldürenlere puan vererek agresifliğe teşvik mi ediyor?" şeklindeki bir soruya "oyunu inceleyeceğiz ve şiddet unsurlarının olup olmadığını belirleyeceğiz" cevabını vermişti. Bugün açıklanan inceleme sonuçlarındaysa Minecraft hakkında şu sözler yer aldı:

"Oyunda ev, arazi ve köprü yapmaya izin verildiği için çocukları yaratıcılığa teşvik ettiği söylenebilir. Ancak bu yapıları korumak için yaratıkların öldürülmesi gerekiyor. Kısacası, oyun şiddeti temel almaktadır."

Rapordaki diğer detaylar arasında oyunun çocukları sosyal anlamda izole edebileceği, çocukların oyun içi satın almaları gerçek hayatla karıştırabileceği ve hayvanlara işkence edebileceği bulunuyor.

Bir kere Minecraft'a gelecek olan yasak, bir süre önce Twitter'a gelen yasak gibi olacak yani oynayan oynayacak yine hacı ama Minecraft gibi bir oyunun yasaklanması ancak Türkiye'de olurdu diyorum başka da bir şey demiyorum... Yok yok diyeceklerim var daha doymadım :)

Ülkemizde yıllardır oynanan ve gayet gerçekçi grafiklere sahip olan binlerce oyuna yasak gelmedi ama Minecraft gibi gerçekle alakası olmayan oyuna gelecek. Bir çocuk oynadığı Lego oyuncaklarıyla bile da çok rahat Minecraft'taki şiddet kıvamına ulaşabilir ve Minecraft gibi grafiklere sahip bir oyundan etkilenip, bunu gerçek hayata taşıyan çocuk mal oğlu maldır bu kadar basit.

Eyyorlamam bu kadar.

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz