Oyun, Programlama

Oyun Motoru Unreal Engine 4, Ücretsiz Oldu!

03.03.2015

Epic Games, oyun geliştirme ile uğraşanların çılgın atmasını sağlayacak bir duyuru yaptı ve oyun dünyasının en gözde oyun motorlarından biri olan Unreal Engine 4'ü ücretsiz yaptığı açıkladı.

Çoğunlukla oyun için olsa da, film ve mimari tasarımlar konusunda da kullanılabilen Unreal Engine 4'ü, artık ücretsiz bir şekilde kullanabilirsiniz. "Eee Epic Games bundan ne kazanacak?" diye soruyorsunuz biliyorum (Türkiye'de bedava iş mantığı diye bir şey yoktur). Unreal Engine 4 ile yaptığınız projeyi satışa çıkarır ve 3000 dolar gelir elde ederseniz Epic Games'e Royalty Fee adı altında %5'lik bir ödeme yapmanız gerekecek.

Oyun motorunun ücretsiz olması hakkında Epic Games'in ortaklarından Tim Sweeney, "Sadece siz başarılı olduğunuzda başarılı olduğumuz, basit bir anlaşma. Epic'te kendi oyunlarımızı yaparken kullandığımız teknolojinin tamamen aynısı. Bağımsız yapımlardan yüksek bütçeli yapımlara kadar uzanıyor. Tüm ana platformları destekliyor ve C++'ın kaynak kodlarının %100'ü içeriyor." açıklamalarını yaptı.

Bu haberin ardından "çöp oyunların" çok artacağına dair sıkıntılı yorumlar var. Sanane arkadaşım artsın herkes oyun yapsın, piyasada çok cep telefonu var diye hepsinden alıyor musun?

https://www.unrealengine.com/what-is-unreal-engine-4

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz