Değişik, Mobil, Teknoloji

Robot Barmen “Somabar” Geliyor

02.01.2015

Haydi bakalım barmenler ayaklanın çünkü işiniz elinizden gidecek. Robot barmen projesi Somabar, Kickstarter'da büyük ilgi görerek kısa sürede hedefine ulaştı. 50 bin dolarlık bağış için yola çıkan proje an itibariyle 200 bin dolar sınırına yaklaşmış durumda.

Üzerinde Soma Pods adı verilen tüpler barındıran robot, kokteylleri yapmak için bu tüplere koyulan içecekleri önceden belirlenmiş oranlarda karıştırıyor. Android ve iOS için mobil uygulaması bulunan robotta kokteyller mobil uygulamadan seçiliyor. Ayrıca uygulamadan kokteyllerin sert veya hafif olması seçilebiliyor, hali hazırda bulunan içeceklere göre size kokteyl önerebiliyor veya azalan içecekleri bildirebiliyor.

robot_barmen

Yaklaşık 300 adet kokteyl yapabilen robot dilerseniz sizin tanımladığınız kokteylleri de hazırlayabiliyor. Somabar şu an için 399 dolardan başlayan fiyatlar ile satın alınabiliyor ve Temmuz ortasına kadar tüm alıcılara ürünün ulaşması bekleniyor.

Tabisi bu cihaz öyle gidip de barlarda, otellerde falan kullanılabilecek bir cihaz değil. Evinde kokteyl içmek isteyen ve hazırlamaya üşenen insanlar için üretilmiş. Ayrıca alevli malevli kokteyller de yapamıyor (Bak bunun alevlisini yap köşeyi dön hacı :)

https://www.kickstarter.com/projects/somabar/somabar-automated-craft-cocktail-appliance

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz