Mobil, Teknoloji

Cicret Bileklik ile Bileğiniz Ekran Olacak

16.12.2014

Olm ben bu aşağıdaki videoyu 1 hafta kadar önce izlediğimde "way güzel iş yapmışlar ama yok böyle bir teknoloji" diye düşünmüştüm ama varmış ya la! yani en azından proje aşamasındaymış :)

Günümüzde satın alabildiğimiz giyilebilir cihazlar (en yaygın olarak kullanılanı bileklikler) ya ekransız oluyor ya da ekranı çok küçük olduğundan pek kullanışlı olmuyor. İşte bu açığı gören bir grup Fransız girişimci, Cicret Bracelet diye bir akıllı bileklik projesine girişmişler.

Cicret'in kullandığı teknoloji şöyle hacı; bilekliğin içerisinde bir piko projeksiyon cihazı ve yakınlık sensörleri var. Projeksiyon görüntüyü bileğinize yansıtıyor ve sensörler de parmağınızın kareketlerini algılayıp, sanki parmağınızı dokunmatik ekran üzerinde hareket ettiriyormuşsunuz gibi işlev görüyor.

Bilekliğin içinde işlemci, akselerometre, micro USB, Bluetooth, WiFi, 16GB/32GB depolama kapasitesi mevcut. Ayrıca girişim, SIM kart yuvası ile cihazı akıllı telefonlardan bağımsız hale getirmeyi planlıyor. Şu anki kullanımıyla akıllı telefonunuzun ekranını bileğinize yansıtıp işlem yapabiliyor veya telefonunuzdan bağımsız olarak Cicret'in yönetimini yapabiliyorsunuz.

Şu anda konsept aşamasında olan projede, ilerleyen zamanlarda bir prototip üretilmesi planlanıyor ama bunun için gönüllülerden gelecek bağışlar önemli tabisi. Yapılan bağışlar karşılığında herhangi bir ödül olmadığından dolayı ufak bağışların yapılması öneriliyor (hiç kafa çalışmıyor bunlarda walla :)

Projenin önü pek açık görünmüyor aslında ama bakalım neler olacak. Adamların yapmaya çalıştıkları şey güzel lakin bu teknolojilerin böylesine küçük bir alanda çalışması pek olası görünmüyor.

Bağış yapmak isteyenler aşağıdaki adresten bağış yapabilirler. Bu adres ayrıca ürünün ve girişimcilerin web sayfası oluyor.

http://www.cicret.com/wordpress/?page_id=18411

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz