Oyun

Dragon Age: Inquisition PC Korsan Oynanamayacak

15.11.2014

Hadi buyur bakalım buradan yak. Millet "acaba GTA V Denuvo DRM'i kullanacak mı?" diye dertlenirken bir tokat da Dragon Age: Inquisition'dan geldi. Oyunun bazı bölgelerde Origin'de ön yüklemeye açılmasının ardından bazı kullanıcılar oyunun dosyalarını inceledi ve oyunun sözleşmesinde Denuvo DRM'in kullanıldığını tespit ettiler.

Aslında Electronic Arts'ın sistemi olan Origin'den dağıtılacak bir oyunda Denuvo DRM'in kullanılacak olması hiç de şaşırtıcı bir haber değil bilakis beklenen bir haberdi (hep cümle içinde bilakis kullanmak istemiştim). Denuvo'nun ilk kez kullanıldığı (en azından bu kırılamayan son versiyonunun) oyun EA Sports'a ait olan ve Origin platformundan dağıtılan FIFA 15 olmuştu ve gayet de başarılı bir şekilde çalıştı. FIFA 15 çıktığından beri 2 ay geçmesine rağmen halen kırılamadı.

Bundan sonra çıkacak olan bütün Origin oyunlarında bu DRM sisteminin kullanılacağını söyleyebiliriz rahatlıkla (Electronic Arts'ın dağıtıcısı olduğu oyunlar özellikle). Hele ki Rockstar da dedikoduları doğrulayıp GTA V'de Denuvo DRM kullanırsa ve bu diğer firmalara da sıçrarsa sen o zaman gör gümbürtüyü.

Dragon Age'de Denuvo DRM kullanıldığına dair ibare geçen son kullanıcı sözleşmesi şu :

http://pastebin.com/GemUhBDs

Aha bu da yazının ilgili bölümü :

"The PC version of this Software uses Origin Online Activation and Sony DADC Austria AG’s Denuvo content protection technology"

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz