Oyun

Ubisoft, Bomba Oyunlarını Steam’den Kaldırdı!

07.11.2014

Hacı Ubisoft, birçok oyuncunun korktuğu kararı aldı ve yeni çıkacak olan bombastik oyunlarını Steam'den kaldırdı. Daha önce Electronic Arts'ın, Origin sistemi ile yaptığı gibi, Ubisoft da uPlay sistemine geçiyor.

Daha önce çıkmış olan Ubisoft oyunları bu durumdan etkilenmeyecek tabisiki ama yeni çıkacak olan Assassin's Creed: Unity, Far Cry 4 gibi oyunlar bundan sonra Steam üzerinden değil, uPlay üzerinden satılacak.

Aslında Steam'de satılan Ubisoft oyunları zaten çalışmak için uPlay sistemini kullanıyordu. Steam uPlay'i açıyor, uPlay de oyunu açıyordu. Ayrıca oyunları uPlay üzerinden alıp Steam'e gereksiniz duymadan da oynayabiliyordunuz. Anlaşılan Steam'e artık para kaptırmak istemeyen Ubisoft, bağımsızlığını ilan etmiş durumda.

Bu olay oyuncuları şöyle kötü etkiliyor, Steam ve Origin'in yanına bir de uPlay eklendi artık oyun platformu olarak. Eskiden (yalnız Steam varken) tek merkezde ne güzel oynuyorduk bütün oyunları. Şimdi şu oyun için bu programı açayım, hop program update olmuş, bunun şifresi neydi yahu gibi dertlerle uğdaraşacağız. Nerede çokluk orada b.kluk tabiri bir kez daha doğruluğunu kanıtlıyor :)

Edit : Hacılar Steam'den çıkan Assassin's Creed: Unity ve Far Cry 4 oyunları Origin'de ortaya çıktı. Steam'e de tekrar geri dönecek lafları falan var ama şu anda çarşı karışmış durumda :)

Edit2 : Oyunlar Steam'e geri eklendi ve neden kaldırıldıklarına dair bir açıklama yapılmadı.

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz