İnternet

Dropbox Hacklendi!

15.10.2014

Hacı iCloud, Amazon, Gmail, SnapChat falan derken bu aralar moda oldu büyük internet şirketlerini hacklemek ve hacklenenler kervanına Dropbox da eklendi.

Bir değil iki değil tam 7 milyon kullanıcının şifresi ve kullanıcı bilgileri çalındı. Ben Google Drive'cı olduğum için sorun yok ama Dropbox sahipleri acilen şifrelerini değiştirsinler buradan ulusa sesleniyorum.

Bu hacklenme olaylarının şu dönemde artması sebebiyle uzmanlar henüz keşfedilmemiş bir açığın olduğunu ve aynı ekip tarafından bu açık kullanılarak büyük isimlerin hacklendiğinden şüpheleniyorlar.

Hacı sen o kadar kasıyorsun özel şifre yapıyorsun ama elin oğlu geliyor tüm sistemi hackliyor senin şifre bir işe yaramıyor. Internet bu kadar yayıldıkça ve sistemler %100 güvenlik sağlayamadıkça (ki bu imkansız denebilir) daha çok böyle haberlerle karşılaşacağız. Benim tavsiyem hiç bulunamayacak şifrelere kasmanızdansa bu hack veritabanlarını tutan bir servise üye olmanız ve hacklenen sitelerin kullanıcıları içinde siz de geçiyorsanız bundan olabildiğince çabuk haberdar olmanız.

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz