Oyun, Teknoloji

NBA 2K15’den Yüz Tarama Teknolojisi

17.09.2014

Bu sene NBA 2K serisinde acaip işler oluyor hacı. Oyunun çıkmasına üç hafta kala halen oyunla ilgili doyurucu bir içerik paylaşılmadı  ve bütün bilgiler azar azar veriliyor (ki bu oyuncuları çok heyecanlandıran bir durum).

Şimdi de oyunda bulunacak, "ohannes!" diyeceğimiz yeni bir özellik daha ortaya çıktı; Face Scanning (Yüz Tarama). Nedir efendim bu teknoloji? Videoyu izleyince hemen kapacaksınız ne olduğunu ama açıklayayım, oyunda kendini oyuncunu yarattığında (sümme haşa :) oyuncunun yüzünü kendi yüzün olarak ayarlayabiliyorsun. Bunun için yüzünün 180 derece videosunu kullanıyorsun. Videoda NBA 2K serisinin müdavimlerinden Ronnie üzerinde nasıl çalıştığını gösteriyor. Ronnie'nin nasıl bir cihazla yüzünü taradığını seçemedim ama muhtemelen webcam ile veya cep telefonunuzla yapabileceğiniz bir şekle getireceklerdir.

Bakalım oyun hakkında daha neler çıkacak? Ben oyunun kontrolleri nasıl olacak onu çok merak etmekteyim. Bir de bu yüz tarama olayı PC'de olacak mı bilmiyoruz tabisi. Konsollarla beraber gelen kameralara özel yapılabilir.

Edit : Hacı bu teknoloji ile igili güzelinden bir de reklam filmi hazırlamış 2K Sports tarafı böyle James Harden'lı falan onu da paylaşalım.

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz