Müzik, Yazılım

FL Studio 11 64 Bit Çıktı

10.08.2014

Sonunda en çok kullanılan müzik programlarından FL Studio da 64 bit programlar arasına girdi. Uzun zamandır 64 bit testleri yapan Image-Line firması (1 seneden fazladır) sonunda kendine güvenmiş olacak ki sonunda release etti.

Aslına bakarsanız FL Studio 11 versiyonu 32 Bit haliyle bile Bridge sistemi ile 64 Bit VST'leri kullanabiliyor ve kullandığınız VST'leri isterseniz 64 Bit olarak (32 Bit VST'leri de) Bridge etmenizi sağlıyor ve hafızadan yemiyordu. Şimdi bu tür ek olaylarla uğraşmanıza gerek kalmadı çünkü 64 Bit versiyonda heyvanlar gibi memory'e sahip olacaksınız ve yine 32 Bit VST'leri kullanabileceksiniz.

Bu 32 - 64 Bit VST kullanma karmaşasını FL Studio kadar iyi halleden başka bir DAW daha yok sanırım. Mesela bir Ableton Live, eğer 64 Bit kullanıyorsanız 32 Bit VST'leri kesinlikle görmez. Bunun için çeşitli cambazlıklar yapmak zorunda kalırsınız ama FL Studio sanki programla aynı mimarideymişcesine rahat kullanıyor 32 veya 64 bit mimariye sahip VST'leri.

FL Studio 11.1 versiyonu içinde 32 Bit ve 64 Bit aynı anda kullanabiliyorsunuz ve şu adresten demo versiyonunu indirebilirsiniz : http://www.image-line.com/flstudio/

Hemen hemen bütün ünlü DAW'lar 64 Bit'e geçmişken FL Studio dalga konusu olmaya başlamıştı artık bu durumdan kurtuldu. Ben şahsen yılların FL Studio'cusuyken şu anda Cockos Reaper kullanıyorum ve çok memnunum.

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz