Spor

San Antonio Spurs Acımadı

13.06.2014

NBA Finalleri'nde dün gece oynanan 4. maç üzerine pek fazla konuşulmayacak şekilde San Antonio Spurs'ün galibiyeti ile bitti ve seri 3-1 San Antonio lehine gelmiş durumda.

Diğer maçlarda olduğu gibi çeyrek bazında ele almaya hiç gerek yok bu maçı. Maçın başlarında Miami agresif oynama sinyalleri verdi içeri penetrelerle falan ama Spurs yemedi bu durumu. Tam bir disiplin abidesi olan Spurs, ilk dakikadan son dakikaya kadar kontrollü ve yapılması gereken şekilde oynadı.

İlk çeyrekten itibaren şiir gibi hücum eden bir Spurs gördük ki Miami ilk çeyrekte bununla başa çıkmayı başarmış olsa da 2. çeyrekte tamamen dağıldılar ve ilk yarı sonucu 55 - 36 Spurs lehine bitti. Uzun zaman sonra LeBron'u dağıtmayı başardı Spurs takımı ki bu sene bunu başarabilen olmamıştı. İkinci çeyreğin ortalarından itibaren saçmalayan ve sahada gezen bir LeBron James gördük.

İkinci yarının başlarında her zamanki gibi aktif bir savunma yapan Miami Heat farkı en fazla 15 sayıya kadar indirebildi ve Spurs bir mola ile buhrandan kolaylıkla çıkmayı başardı. Zaten bundan sonrası da gösteri maçı kıvamında geçti ve Spurs 21 sayı farkla maçı aldı.

Şimdi seri 3-1 olmuş durumda ve Miami Heat playofflarda 48 maçtır ilk defa 2 maç üst üste kaybetmiş durumda. Spurs bu noktadan sonra en fazla 1 maç daha verir gibime geliyor ama bu işler hiç belli olmaz tabisi. LeBron kötü oynadı dediğim 28 sayı attı ve çok iyi bir yüzdeyle yaptı bunu ama liderlik yapamadı (ki Jordan'dan en büyük ve belki de tek eksiği bu) o yüzden bütün takım dağıldı. Özellikle Wade savunmada yaptığı bir iki güzel hareket dışında felaket oynadı.

Serinin 5. maçını Miami alacak diye tahmin ediyorum çünkü seriye heyecan gelmesi için hakemler de Miami tarafında olacak. NBA'in bir şirket ve spor kadar şov işi olduğunu unutmamak lazım. Miami - Indiana serisinde Miami 3-1 öndeyken Indiana'nın nasıl maç aldığını gördük. LeBron faul problemlerinden dolayı oynayamadı ve playoff'lardaki en az sayısı olan 7 sayı atabildi yalnızca. Çok güzel bir 5. maç izleyeceğimizi zannetmiyorum ya hadi bakalım hayırlısı.

Bir de bu maç için söylenebilecek ek bir şey, Tony Parker ortaya çıkması gereken zamanlarda kendisini hep gösterdi ve çok iyi bir maç çıkardı. 

San Antonio Spurs 107 - 86 Miami Heat

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz