Genel, Kişisel

Yerel Seçimler de Mala Döndü

31.03.2014

Herşeyin saçmaladığı ülkemizde bir yerel seçim daha geride kaldı ve o da içine edilmişlik hissini sonuna kadar yaşattı. Bu ülkede neye gözü kapalı güvenebilirsin ki kesin güven ortamında yapılması gereken bir seçime güvenesin?

Şimdiye kadar yapılmış en büyük şikayet sayısı bu seçimde oldu ve bekleniyordu zaten böyle olacağı. 300-400 arası tutanak tutuldu, birsürü saçmalık yazıldı çizildi falan filan. Tamam bunların bir kısmı (belki de büyük bir kısmı) yalan haber olabilir bu mümkündür ama gerçekten yapılmış olan hile hurda olayları sonucunda bir şey yapıldı mı? tabi ki hayır adamım! Çünkü bu ülkede neyi nasıl yaparsan yap halka bir şekilde yediriyorsun. Bildiğin hırsızlıktan zan altında bulunan başbakan ve bakanlar istifa edip kendilerini aklayamıyorlar bundan daha kötü ne olabilir bir ülkede?

Dünyaya bir çok konuda madara olduğumuz yetmedi bir de seçim konusunda olduk. Eskiden Türklüğümüzle gurur duyardık biz anasını satayım ne hale geldik be. Yemin ediyorum şu olanlardan sonra Türk olduğumu söylemeye utanır hale geldim.

Dünyada süper güç olacakmış Türkiye... ulan hangi konuda süper güç olmaya yakınız? Ekonomi desen yerlerde kriz kapıda, dış borç aldı başını gitti dolar, euro coştu. Spor desen  her yer doping bayan basketbol takımlarımız falan derece alıyor onu da kimse duyurmuyor çünkü ülke sallamıyor bu tür başarıları. Bilim desen aman bilim deme derim çünkü bizde bilim 13-14 yaşında bi kızla evlenilebilir mi? Karımı hangi durumlarda dövebilirim? şeklindeki araştırmalarla uğraşıyor. Sanayi desen tank üretiyormuşuz çok da kral tankmış Almanya'nın falan ürettiği tanklarla yarışırmış. Ulan sen Almanya ile sanayide yarışabilir misin hiç aklın alıyor mu bunu? Üzerine konuşmak bile saçma. Türkiye'nin kendi ürettiği ve dünyanın bildiği tek markamız Beko markasıdır onun da sahibi olan Koç Holding'i elinde olsa kapatacak AKP neden çünkü AKP gibi düşünmüyorlar, karşıt görüşlüler...

Bu ülkenin esas gücü olan tarımı bitirdiler ben ona yanarım asıl. Dünyada bilinen bir şey varsa Türkiye'de yetiştirilen fındıktır mesela ama kim gururla bundan bahseder? Bırak bahsetmeyi kim biliyor hacı dünyanın en iyisi olan Nutella'nın Türk fındığıyla üretildiğini?

Bu ülkenin varsa yoksa din konuşmaktan, herşeyi dine bağlamaktan hemen kurtulması gerekmektedir. Abi din dediğin kul ile Allah arasında olan bir mevzudur bunu büyütmenin, kitlelere yaymanın anlamı nedir ya? Düzgünce inanan, namazını kılan, orucunu tutan ve iyi niyetli olan insan cennete gidecek denmiyor mu müslümanlıkta? E o zaman ne diye kasıosun hacı kıl namazını git cennete ama kaldıramıyorsun değil mi gününü gün eden gençleri falan? Millet ne güzel alkolünü de alıyor seksini de yapıyor ama sen hiç bişey yapamıyorsun. Ulan cennete olan inancın tam olsa hiç bir şeyi takmassın be kendi dinine odaklanırsın kabul et işte "ya yoksa" kafası ele geçirmiş seni.

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz