Sinema

Yeni Steve Jobs, Christian Bale mi Olacak?

23.03.2014

Hadi bakalım çılgınlık bu! :) Hacı Steve Jobs'a Ashton Kutcher'dan daha çok benzeyen başka bir adam daha bulaman. Bazı fotolarında bu Ashton mı yoksa Steve Jobs'un kendisi mi diyor insan.

Sinema ve teknoloji dünyası için heyecanlandıran türde bir haber geldi. Apple’ın kurucusu ve teknoloji dünyasının en önemli isimlerinden biri olan Steve Jobs’un ölümünün ardından biyografi kitabı çıkmış ve milyonlarca satmıştı. Jobs’un onayı olan bu tek kitaptan esinlenilen, ancak kitabın film hakları elinde bulunmadığı için biraz kıyısından dolaşan bağımsız biyografi yapımı Jobs ise geçtiğimiz yıl vizyona girmişti. Ashton Kutcher’ın Steve Jobs’u canlandırdığı film, kısmen beğenilse de konuları hızlı geçtiği ve Kutcher’ın abartı Jobs profili yüzünden güzel bir tat bırakmamıştı.

Yeni haber ise bu konuda umutların devam ettiğini gösteriyor. Seven, Benjamin Button, Ejderha Dövmeli Kız, Social Network gibi başarılı filmlerin yönetmeni (ancak hiç Oscar alamamış olan) David Fincher, Sony’nin Steve Jobs biyografi filmine dahil olmuştu. 

The Social Network ile Facebook’un kuruluş aşamasını anlatan yönetmen bu sayede ikinci kez bir teknoloji devinin filmini çekmiş olacak. Ancak The Social Network, biraz kurgusal kitap üzerinden anlatılıyordu, bu sefer Steve Jobs’un onaylı biyografi kitabının hakları Sony’nin elinde olduğu için kurgudan biraz uzak olacak. 

Asıl heyecanlandıran nokta ise Steve Jobs rolü için düşünülen ismin Christian Bale olması. Oscar ödüllü Christian Bale (gönüllerin Batman’i) ile net bir anlaşma olmasa da David Fincher, yaptığı bir konuşmada kafasındaki tek ismin Christian Bale olduğunu söylemesi üzerine bu haberin ortaya çıktığını belirtelim. Fincher gibi işini bilen usta yönetmen daha çekimden önce filmin reklamını anlaşamayacağı bir oyuncuyla yapacak acemilikte değildir. Bu sebeple dediğimiz gibi resmi bir anlaşma olmasa da Bale ile mutlaka görüşmüş ve ön onayını almıştır. 

Eğer Bale ile anlaşma sağlanırsa yeni Steve Jobs filmini izlemek için Jobs’tan başka Fincher ve Bale gibi iki önemli nedenimiz daha olacak. Christian Bale’in rollerine gösterdiği önemi ve çalışkanlığı düşünürsek gerçekten çok ilginç bir film izleyebiliriz. 

Filmin senaristinin The Social Network ve Moneyball filmlerinden tanıdığımız Aaron Sorkin üstleniyor (The Social Network ile en iyi uyarlama senaryo dalında Oscar ödülü almıştı). Yapımcılık ise Oscar ödüllü, sayısız büyük filmin yapımcılığını yapan Scott Rudin’in ellerinde ki o da Fincher ve Sorkin ile The Social Network’te birlikte çalışmıştı.

Şahsen The Social Network filmini sevmiştim ben ama o filmi de sinema da izlemedim, Ashton Kutcher'ın Steve Jobs olduğu filmi de sinemada izlemedim ve bu filmi de sinemada izlemem :)

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz