Donanım, Oyun

PS4’de Nostalji Rüzgarları mı?

29.01.2014

Hadi bakalım buyrun :

Eurogamer'ın yaptığı habere göre Sony an itibariyle PS1 ve PS2 oyunlarını PS4'e getirmek üzere çalışıyor. Bu yapılan çalışma PS4'te stream aracılığıyla PS3 oyunlarını oynatacak PS Now projesinden bağımsız. Zira burada oyunlar internet üzerinden değil, lokal çalıştırılacak. Aynı PS3 bünyesinde PS1, PS2 ve PSP oyunlarını, Vita bünyesinde de PS1 ve PSP oyunlarını çalıştıracak bir emülatör bulunduğu gibi, PS4'e de yazılım yoluyla PS1 ve PS2 için bir emülatör yüklenecek.

Yalnız işin ilginç kısmı bu noktada başlamakta. Bu emülatör oyunları öylece koyup bırakmayacak. Bu yol tercih edildiğinde ne olduğunu PS3'teki "PS One Classics"'lerde gördük, çözünürlük HD TV'lerde çamura dönüyordu. Bu emülatör PS4'ün gücünü kullanarak çözünürlüğü yükseltecek. Hatta direkt 1080p'ye çıkartacağı da söylenenler arasında.

Olm şu Shaolin Monks'u çevirin artık yeni konsollara da oynayak la! :) Birkaç yorum da paylaşalım haberi arakladığımız Merlin'in Kazanı sitesinden :

"keşke ataride olsa 35 yıllık aterimde 1080p street fighter 
oynamak isterdim"

- koçum bu işler öyle ilerlemiyor :) PC'de oynarsın 1080p ama götüm gibi olur ve PS3 için Street Fighter'ın HD versiyonu çıkmıştı zaten git onu oyna :)

"Yanlış hatırlamıyorsam PS3 içinde böyle haberler çıkmıştı PS4 içinde böyle haberler çıkıyor. Eğer böyle bir şey olursa PS4 kesinlikle alınır çünkü PS1 ve PS2 bende var ara sıra nostalji olsun diye cd takıp oynarım. :)"

- ah yiğidim eski cd'leri destekleyeceğini sanıyorsun lakin Sony bu işten para kazanmadan bırakır mı seni? Çok büyük ihtimalle PS3'de olduğu gibi PSN'den download edebileceğin oyunlar olacak PS1 ve PS2 oyunları.

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz