Mobil

Galaxy S5 Ocak Ayında Çıkacak mı?

12.10.2013

Gayet mantıklı hacı adamlar her ay bi telefon çıkarsa yine de satacak neredeyse :)

Galaxy S III’ün son olarak mart-nisan döneminde 50 milyon satış rakamına ulaştığı bildirilmişti. Söz konusu satış rakamı Galaxy S III’ü Android ekosisteminin en çok satan akıllı telefonu yaparken, Samsung’un akıllı telefon platformundaki liderliğini daha da sağlamlaştırmıştı. 

Galaxy S4′te ise rakam daha yukarılara çekildi ve hedefin 70-80 milyon civarında olduğu yazılıp çizildi. Telefonun satışa sunulmasının üzerinden henüz bir ay geçmemişken Galaxy S4 10 milyon satış rakamına ulaşarak Android dünyasının en hızlı satılan telefonu unvanını ele geçirmişti. Bir sonraki ayda ise satış rakamları 20 milyonu bulsa da, özellikle yaz döneminde satışların ciddi manada düştüğü rapor edildi. Samsung’un aylar geçmesine rağmen satış rakamlarına ilişkin bilgiler aktarmaması da satışlardaki düşüşe bağlanıyor.

Güney Kore medyasının Samsung kaynaklarına dayanarak aktardığı yeni bir gelişmeye göre Samsung, Galaxy S4 satışlarının hayal kırıklığı yarattığı gerekçesiyle Galaxy S5 lansmanın ocak ayına aldı. Galaxy S4 rakiplerine oranla mükemmel olarak değerlendirilecek satış rakamları elde etse de, beklentilerin bir hayli gerisinde kaldı ve söz konusu gelişme Galaxy S5 tanıtımını iki ay önce çekti.

Heterojen çok işleme yeteneği sayesinde 8 çekirdeğin aynı anda çalıştığı Exynos 5430 işlemcisinden güç alması beklenen telefonun aynı zamanda 64 bit desteği sunan Android işletim sistemli ilk telefon olması bekleniyor. Bunun yanı sıra telefonda düşük ışık performansı geliştirilmiş ve optik görüntü sabitleme teknolojisine sahip 16MP çözünürlüklü bir kameraya yer verilmesi muhtemel görünüyor.

Konuya ilişkin Samsung cephesinden herhangi bir açıklama yapılmış değil ancak Samsung’un Galaxy S4 tanıtımında 10 ay sonra yeni nesil Galaxy S modelini duyurması sürpriz bir gelişme olmayacaktır.

Ben halen Galaxy S kullanan biri olarak çok karşıyım bu işlere :)

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz