Genel, İnternet

Wikileaks’den Yeni Belge

21.08.2013

Adamlar abartmış bu sefer :)

Perde arkasında kalan "kirli" devlet sırlarını ortaya çıkaran web sitesi Wikileaks, yeni bir dosya yayınladı. "Garanti" ismini verdiği dosya henüz şifreli halde bulunuyor ancak serbestçe indirilebiliyor. Dosyanın içinde ne olduğunu anlamak içinse, Wikileaks'ın gerekli şifreyi yayınlamasını beklemek gerekiyor.

450 GB boyutundaki dosyanın uzantısında, AES256 ifadesi dikkat çekiyor. Bu da Advanced Encryption Standard-256 bits anlamına geliyor. Bu şifreleme teknolojisi dünyanın kırılması en zor şifresi olarak kabul ediliyor ve NASA tarafından en üst düzey gizlilik derecesine sahip dosyaların şifrelenmesi için kullanılıyor.

Dosyanın içinde ne olduğu şu anda tüm dünyada merak ediliyor. Wikileaks, en son yayınladığı belgelerle dünya çapında diplomatik skandallara neden olmuş hatta Arap baharının başlangıcına neden olan isyanlar, Wikileaks'te yayınlanan belgeler yüzünden çıkmıştı.

Wikilieask'in kurucusu Julian Assange ise, ABD ve İngiltere tarafından tutuklanmak üzere arandığı için Ekvator'un İngiltere büyükelçiliğine sığınmıştı. Hala da büyükelçilikten çıkmadan yaşamaya devam ediyor.

Bu sefer bizimle ilgili de baya bi belge olsun inşallah :)

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz