Teknoloji, Video

Eidos Maskeleri ile Duyularınız Coşsun

06.05.2013

Olm bu Eidos oyun firması olan Eidos mu onu anlamadım (muhtemelen değil) ben ama oldukça ilginç ürünler :)

Çizgiromanlarda okuduğumuz veya filmlerde izlediğimiz süper kahramanların güçlerinin hep bizde de olmasını istemişizdir. Belki tam olarak karşılığı olmasa da Londra’da Royal College of Art öğrencilerinin geliştirdiği maskelerle görme ve duyma becerilerimiz farklı bir boyut kazanıyor. Geliştirilen şu anda iki adet maske bulunuyor: Eidos Vision ve Eidos Audio.

Eidos Vision, hareket izlerini görmemizi sağlayan bir yapıya sahip. Örneğin yürüyen bir insanın adımlarını veya golf oynarken topun gidiş izlerini görebilmenizi sağlıyor. Yani insanın çıplak gözle göremeyeceği bu detayları, maske size sunmuş oluyor. 

Bir diğer maske olan Eidos Audio ise sizin duyma becerilerinizi arttırıyor. Duymak istemediğiniz bütün gürültüleri keserken, bir yandan da asıl duymak istediğiniz şeyin sesini arttırıyor. Bu maskeyle konserlerden alınan keyfin nasıl artabileceğini tahmin bile edemiyoruz. Maskede sesleri algılayan bir mikrofon ve gürültüleri kesmek için bir yazılım bulunuyor. 

Geliştiriciler bu ürünlerin spor, müzik gibi birçok alanda kullanılabileceğini belirtirken ayrıca gürültülü ortamlarda konsantre olamayan “dikkat eksikliği ve hiperaktifite bozukluğu” hastalığına sahip çocuklara da yardımcı olmayı amaçlıyor.

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz